Майкъла отговори на Гочето: Пагубен е финансово

0

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла остана много изненадан от факта, че някогашният треньор на „червените“ Георги Василев посочи името му като една от „змиите“, които съскат в Борисовата градина.

„Изненадан съм от неговото обвинение, и то много. Аз никога не съм работил с него. Да, имал съм бизнес с покойния Илия Павлов и с Ники Вълканов, с когото и до днес поддържаме приятелски връзки. Не съм чувал Гочето да е бил близък с тези двамата“, коментира Майкъла пред „Меридиан Мач“.

„Георги Василев е един от най-добрите у нас, перфектен треньор, но пагубен във финансово отношение. Какво е оставил в ЦСКА? Има една титла, но тя пари не носи. Пари носят влизане в групите на някои от европейските турнири. Да е жив и здрав, Гочето. Желая му успех. Нека си намери отбор, защото май за последно бе в Етър, но го освободиха и от там“, каза Георги Илиев.

„Нека не ме коментира, защото аз съм юноша на ЦСКА и отборът ме вълнува. Бил съм 4 пъти шампион на България с моя отбор, титуляр съм бил в големи европейски мачове. Мен не ме интересува да бия един път Левски, а да оставя стабилен клуб и да съм направил нещо за ЦСКА. А проблемът на клуба е точно, че през последните години никой не е мислил за ЦСКА и не е оставял нещо за себе си. Всеки е искал да си вземе парите и толкова. Не говоря конкретно за Гочето, а за много хора от спортно-техническото ръководство, които са минали напоследък. Затова и ЦСКА фалира, защото натрупа 27 милиона дългове“, смята Майкъла.

„Когато аз бях изпълнителен директор на ЦСКА, бяхме взели стадиона на концесия за 25 години. И не дължахме никакви пари. Имаше само условие какво да инвестираме в следващите 3 години и започнахме да го правим. Не знам защо сега клубът не използва същата концесия. Не коментирам дали това е Литекс или Етрополе, но щом играе на „Армията“ си е ЦСКА, няма друго“, завърши Илиев.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК