Мазало в Милан! Поставиха ултиматум на Гатузо, той: Аз съм най-малкият проблем! Просто не сме отбор

0

Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо може да бъде уволнен още до края на тази календарна година, пише „Кориере дело спорт“. Специалистът ще бъде освободен, ако не успее да спечели предстоящите два мача срещу градския съперник Интер за Купата на Италия и след това срещу Фиорентина в Серия А.

Милан, съперник на Лудогорец в Лига Европа, загуби снощи от Аталанта с 0:2 у дома след безумно слаба игра и Гатузо беше изпратен с освирквания от трибуните на „Джузепе Меаца“. Под ръководството на Гатузо „росонерите“ изиграха 4 мача в калчото, от които спечелиха едва 4 точки и заемат 11-о място в класирането.

Според вестник „Стампа“ начело на Милан може да се завърне Винченцо Монтела. Монтела бе сменен от Гатузо миналия месец, но договорът му все още не е разтрогнат и при негативна развръзка в следващите мачове Монтела може отново да оглави отбора.

Същевременно, изпадналият бързо-бързо в немилост Дженаро Гатузо за пореден път бе провокиран да обяви дали ще подаде оставка след поредния разочароващ резултат на „росонерите“. След като отстъпи безславно на Аталанта с 0:2, Милан остава на 14 точки от зона „Шампионска лига“.

„Щях да напусна, ако мислех, че аз съм проблемът на Милан, но аз съм най-малкият проблем. Ние просто не сме отбор и много неща не ни се получиха в мача, въпреки че го започнахме както трябва. Когато ни поведоха обаче, всичко се обърна с главата надолу.

Сложна е ситуацията, феновете протестират, а ние знаем, че не можем да продължаваме по този начин“, каза Гатузо след дълга среща с директорите на клуба, след която очевидно е било решено той да остане на поста си.

„Футболистите дават всичко от себе си, но е видно, че сме много уязвими. Проблемите ни не са свързани само с физическата издръжливост, имаме и психологически трудности. Трябва час по-скоро да се превърнем в отбор и да правим по-малко грешки. Липсва ни устременост, липсва ни глад и също ни липсва коравост. Трябва заедно да се измъкнем от трудностите, да излизаме заедно от всяка напечена ситуация като отбор, а не като индивидуалности“, сподели още наставникът.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]