Любопитни факти преди Локо (Пд) – Нефтохимик

0
-
-

[sociallocker id=5830]

Локомотив (Пловдив)

Допуска средно по 1 гол на мач ка­то домакин от началото на сезона

Е отборът с най-много равенства като домакин от началото на се­зона – 5

Във всеки от послед­ните 5 шампионатни мача на Локо (Пд) не бяха отбеля­зани повече от два гола

Няма загуба в последните си 9 шам­пионати срещи с бургазлии – 7 победи и 2 равенства, с което обърна общия ба­ланс от двубоите помежду им. Послед­ното поражение на локомотивци е 0:2 като гост на 23 февруари 2003 г.

Победният гол, който вкара Парвиз Умарбаев срещу Верея в миналия кръг, бе третото му попадение в първен­ството ни, като и трите бяха вкарани, след като таджикьт се появяваше като смяна след почивката, никога досега два­та тима не са завършвали наравно в 12-те си мача на „Лаута“

Нефтохимик

Е най-слабият гост в първенство­то – 2 спечелени точки от 10 гостувания

Е в серия от 6 поредни мача без ра­венство

Е в серия от 4 поредни загуби като гост, като в последните 3 от тях не вкара и гол

Христо Янев дебютира като наставник на бургазлии в елита точно срещу Локо Пд – при загубата е 1:2 на свой терен от же­лезничарите в 8-ия кръг. Той продължава да е единственият треньор, водил 2 тима през настоящия сезон, след като започна първенството начело на ЦСКА в 4 срещи

Срещу отборите от сегашния състав на Първа лига е вкарал най-много голове във вратите на пловдивските представи­тели Локомотив и Ботев – по 41

Спечели досега само 2 точки при гос­туванията си – срещу други два новака в лигата (0:0 срещу Локо ГО и 1:1 срещу Верея), после влезе в текуща серия от 4 загуби навън

Баланс

В Първа лига: 25 мача, 13 победи за Локо Пд, 3 равенства, 9 победи за Нефтохи­мик, голова разлика 41 -34 за Нефтохимик

Локо Пд като домакин: 12 мача, 9 победи за Локо Пд, 3 победи за Нефтохимик, голова разлика 21-15 за Локо Пд

Съдията Ангел Баялцалиев

Ръководил е 4 мача на Локо (Пд): 3 победи, 1 загуба, голова разлика 7-4

Ръководил е 3 мача на Нефтохимик: 3 загуби, голова разлика 2-8

Един срещу друг

За първи път двата отбора играят в Пловдив на 19 август 1994 година, като домакините печелят с 2:1 след голове на В. Кръстев в 49-ата минута и Й. Маринов в 58-ата, а за гостите бе точен Милен Георгиев в 46-ата минута.

Нефтохимик печели за пръв път на „Лаута“ на 26 октомври 1996 годи­на с 5:1, с голове на Радостин Кишишев – 2, Милен Георгиев – 2, и М. Трендафилов, а почетното попадение за железничарите вкарва Г. Дими­тров-Каубоя. Двата тима нямат равен на „Лаута“.

Най-често получените резулта­ти са: 2:1 – 4 пъти (3 за железничари­те и 1 за шейховете), и 2:0 – 3 пъти (3 за Локомотив).

През първите полувремена са отбелязани 17 гола, а през вторите 45 минути са реализирани 19 гола.

С най-много голове за Локомо­тив – 2, са: В. Кръстев, Г. Димитров, М. Стойнев, Яв. Въндев и М. Камбуров.

За Нефтохимик 3 гола е вкарал Милен Георгиев, а 2 – Радостин Кишишев и Тодор Янчев.

В полза на железничарите са отсъдени 2 дузпи, които са пропусна­ти от Ст. Драганов-Чоната и Юл. Джевизов. За Нефтохимик е свирен един 11 -метров удар, който е пропуснат от Ат. Борносузов.

За Локомотив е реализирал гол само един чужденец – Ек. Джайеоба. За Нефтохимик са отбелязали голове двама легионери – М. Нунес и С. Вицикнез.

Христо Колев-Бащата отбеляз­ва гол № 1500 за Локомотив в А гру­па в 52-ата минута при победата на железничарите с 2:1 на 18 април 1998 година.

В материала са взети данни от в-к „Меридиан мач“ и в-к „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]