„Лъвчетата“ на Ангел Стойков изпуснаха Косово

0
balgariq u19 kosovo u19

Националният отбор на България до 19 години завърши наравно 0:0 с Косово в приятелски мач, който се игра на „Арена Созопол“. Възпитаниците на селекционера Ангел Стойков има за каво да съжаляват, тъй като бяха по-добрият отбор на терена, но така и не успяха да разпечатат вратата на съперника си.

Първото сериозно положение в мача се откри пред Станислав Иванов, който в 22-ата минута се озова очи в очи с вратаря на Косово, но Гаши спаси. Малко по-късно удар с глава на Валентин Антов мина на сантиметри от лявата греда.

В 56-ата минута Мартин Милков отправи опасен удар, но и той не беше точен. В 82-ата минута Станислав Иванов прехвърли технично вратаря на Косово, но в последния момент бранител на гостите успя да изчисти пред голлинията.

Българският отбор игра с черни ленти, в памет на Павел Панов и Георги Марков, които напуснаха този свят в последните дни. Срещата се проведе на тежък терен, заради дъжда над морския град.

България U19 – Косови U19 0:0

България: Димитър Шейтанов, Борислав Вакадинов, Станислав Иванов, Атанас Кабов, Ирхан Исуф, Валентин Антов, Никола Борисов, Иван Турицов, Мартин Милков, Доменик Янков, Стефан Гаврилов.

Резерви: Лъчезар Ковачев, Тихомир Димитров, Илия Юруков, Петър Христов, Хербер Георгиев, Николай Дросев, Никола Гавов

Селекционер: Ангел Стойков

Косово: Гаши, Садику, Рекица, Бека, Салиху, Крезиу, Бехрами, Балай, Нимани, Кику, Делова

Стадион: „Арена Созопол“.