„Лукойл-Нефтохим“ налива 400 бона в Нефтохимик

0

Най-голяма петролна рафинерия у нас „Лукойл-Нефтохим“ ще стане в скоро време отново спонсор на ПФК

[sociallocker id=5830]

Нефтохимик, научи KotaSport.com. Това ще бъде финализирано в близките две-три седмици. Преговорите са продължили повече от три месеца, като в тях участие са взели от ръководството на клуба, кметът на Бургас Димитър Николов и разбира се представители на рафинерията. В крайна сметка от „Лукойл-Нефтохим“ са се ангажирали да осигурят сумата от 400 хиляди лева за този година.

Преди четири години заводът даде 300 хиляди лева еднократна помощ. В средата на 90-те години пък държавният тогава „Нефтохим“ наливаше реки от злато във футболния клуб, като тогава бяха постигнати и най-големите успехи в историята на бургаския футбол.

Сега обаче ситуацията е много по-различна, а политиката на руското дружество е свързана с други закономерности. Желанието на „Лукойл-Нефтохим“ да помага финансово обаче е добър признак за евентуална съвместна работа и в следващите години. Годишният оборот на компанията е над 8 милиарда лева, което говори за много сериозни финансови възможности. Ако ръководството на рафинерията развърже по-сериозно кесията, славните дни пред Нефтохимик отново ще се завърнат.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]