Лукин отказал 8 хил. евро заплата

0

Централният защитник на Левски Сърджан Лукин е отхвърлил офер­тата на клуба за удължаване на договора. Сините са му предложили заплата от 8 хи­ляди евро, но това не е удо­влетворило исканията на бранителя. В момента румъ­нецът прибира над 12 хиляди евро и е един от най-скъпо-платените играчи в тима. Договорът на Сърджан с Лев­ски изтича с края на първен­ството. Агентите на играча вече му търсят нов отбор. Той дори е бил предлаган на тимове в Казахстан. Сред тях е и Иртиш, който е во­ден от бившия треньор на сините Димитър Димитров-Херо. Годишната заплата, която иска Лукин от бъде­щия си клуб, е в размер на 200 хиляди евро.

До края на първенството почти сигурно Лукин няма да играе повече за Левски, като ще влиза на терена само в краен случай. Така спортно-техническият щаб на сини­те ще процедира с всички футболисти, които отказаха да продължат договори­те си. Това се отнася и за по­лузащитниците Джереми де Ноойер и Георги Костади­нов. Все още неясна е ситуа­цията с нападателя Анто­нио Аниете. Почти сигурно той няма да получи предло­жение да остане и ще тряб­ва да си търси нов отбор през лятото.

Вместо тях Николай Митов ще започне да налага юноши. В титулярния съ­став място намират врата­рят Николай Кръстев, Божи­дар Краев и Станислав Ива­нов (започна последните два двубоя). Шанс за изява ще по­лучат и халфовете Ивайло Найденов и Илия Юруков.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК