Лудогорец ще зимува на върха след 2 гола за 2 минути (ВИДЕО)

0

Лудогорец ще посрещне Нова година като лидер в Първа професионална лига. „Орлите“ победиха с 2:0 Пирин като гости, като със спечелените 3 точки изпревариха с 1 вече втория ЦСКА. Воденият от Димитър Димитров тим си подпечата успеха само за 2 минути, с попадения на Калаудиу Кешеру и Джоди Лукоки.

Лудогорец можеше да поведе още в 5-ата минута. Кампаняро засече центриране на Лукас Саша, но Макенджиев успя да избие отиващата в левия му ъгъл топка. След още 5 минути игра Мисиджан изведе Джоди Лукоки, чийто удар от малък ъгъл обаче не намери очертанията на вратата. Кешеру стреля от границата на наказателното поле, но на сантиметри в аут. Отново той опита да прехвърли Макенджиев, но прехвърли и вратата. В 28-ата минута, с чудесна намеса Макенджиев отчая и Горалски. Натискът на гостите даде резултат в 31-ата минута. Точен от фаул беше Клаудиу Кешеру, който намери пролука в стената и прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1. Само 120 секунди по-късно „орлите“ си подпечатаха успеха. Лукас Саша центрира около точката на дузпата, Кешеру  продължи с глава за Лукоки, който от близко беше безупречен за 0:2.

През втората част шампионите видимо намалиха оборотите, явно с мисъл за предстоящия сблъсък с ЦСКА за Купата на България. Все пак Мисиджан на два пъти можеше да се разпише, но Макенджиев спаси. Клаудиу Кешеру стреля от дистанция, но във вратаря. В 77-ата минута Вандерсон направи хубав индивидуален пробив, но завършващият му удар премина на сантиметри в аут.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]