Лудогорец шампион за шести път (СНИМКИ+ВИДЕО)

0

Лудогорец постигна рекордна шеста титла след днешния си мач с Локомотив Пловдив. Разградчани бяха гости в срещата.

Двата тима се захапаха още от началото. В 3-тата минута Котев засече едно центриране, като ударът му с глава бе опасен. Две минути по-късно Умарбаев стреля много силно, но топката уцели мрежата от външната страна на вратата. В 11- та минута Вандерсон центрира от корнер, а Анисе бе точен и откри резултата в полза на гостите.Последваха 20 минути, при които домакините опитваха да се върнат в мача, но действията им бяха недостатъчно ефективни. Все пак и двата отбора хвърляха много сили в средата на терена. Играчите на Лудогорец действаха по-хладнокръвно и реално създаваха повече опасности в мача. Кафу бе особено активен и сновеше постоянно в атака. Това може би се дължеше и на подновения интерес към него от западни клубове. В самия край на полувремето Светослав Дяков получи червен картон за удар без топка към Велковски. След това самият Велковски пък се запозна с червения цвят след пререкания и нарушение срещу Марселиньо. Така двата отбора останаха с по десет души.

След подновяване на играта отново домакините бяха по-активни, но така е не можеха да стигнат до нещо по-съществено. Защитата на Лудогорец бе много добре организирана, а халфовете помагаха синхронизирано в дефанзивен план. Двамата треньори направиха по няколко смени с цел да освежат играта на своите отбори.
В 75-тата минута Вандерсон нанесе решителен удар в мача, след като отбеляза втория гол. Това стана след много точен и силен удар от около 30 метра. С това и силите на Локомотив свършиха. Третият гол дойде след индивидуален пробив и шут на Натаниел в 82- та минута.

В 88 – та минута Мартинович можеше да стигне до почетен гол, но от смайващо малко разстояние уцели гредата.

Така Лудогорец си тръгва с победа от Пловдив и става напълно заслужено за шести пореден път шампион на България. Това е непозната серия в най-новата история на родния футбол. Девети пъти поред е ставал шампион отборът на ЦСКА през 50-те години на миналия век, но при много различни условия и управление на държавата и спорта.

ЛОКО ПД: Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Везалов, Велковски, Кики, Камбуров, Марчев, Умарбаев

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Натанаел, Моци, Паломино, Лукас Саша, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кафу

Снимки: ludogorets.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК