Лудогорец си поигра с огъня, но разгроми Жалгирис (СНИМКИ+ВИДЕО)

0

Лудогорец разгроми Жалгирис в мач-реванш от втория квалификационен кръг за Шампионска лига. „Орлите” потрепериха до 41-ата минута, когато резултатът бе 0:1. Натанаел обаче изравни и поуспокои съотборниците. През втората част пък родният шампион бе тотален хегемон на терена и заслужено стигна до 3 безответни попадения за крайното 4:1. Така, след 1:2 в първия мач, Лудогорец продължава към третия квалификационен кръг след успех над Жалгирис с общ резултат 5:3.

Двубоят се игра пред пълните трибуни на „Лудогорец Арена” в Разград. Срещата започна със силен натиск на Лудогорец. Домакините обаче така и не успяха да стигнат до сериозно положение пред противниковата врата. За сметка на това, при първата си сносна атака, Жалгирис попари домакините след четвърт час игра. Траоре отне от Светослав Дяков в опасна близост и намери Люич. Последният от своя страна пусна успоредно към Нюаджи, който от близко прати топката в мрежата за 0:1. По този начин той окончателно се превърна в кошмар за „орлите“, след като в първия мач отбеляза изравнителното попадение и подаде за победното. Само 120 секунди по-късно всичко можеше да приключи. Благойевич стреля опасно от фаул, като топката по чудо не попадна отново във вратата на домакините, а мина до лявата греда. Първото сериозно положение за разградчани дойде чак в 22-ата минута. Моци стреля от точката за изпълнение на дузпа, но Виткаускас показа блестящ рефлекс и изби. Малко по-късно Саша хубаво се завъртя в наказателното поле и стреля по диагонала, но неточно. Кешеру пък не успя да намери добре топката от удобна позиция, пращайки я високо над вратата. В 36-ата минута Моци засече с глава центриране на Дяков, но Благойевич изчисти пред голлинията. Все пак, в 41-ата минута Лудогорец успя да изравни. Кешеру намери Натанаел около границата на наказателното поле. Последният с плътен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

През втората част Лудогорец засили осезаемо натиска си. В 54-ата минута Вандерсон центрира, Марселиньо стреля опасно с глава, но вратарят изби отиващата под гредата му топка. Само минутка по-късно, обаче пълният обрат в резултата бе факт. Вандерсон центрира фалцово в наказателното поле, никой не успя да засече топката, която заблуди вратаря и влезе в мрежата му за 2:1. Не бяха изминали и 120 секунди от попадението, когато „орлите” нокаутираха своя съперник. Натанаел центрира в наказателното поле, където Кешеру от воле засече за 3:1. Далечен удар на Вандерсон не затрудни вратаря на гостите. Виткаускас обаче трябваше за четвърти път да види как топката влиза в мрежата му. Прекрасна многоходова атака с по едно докосване на Лудогорец завърши с пас на Саша към Кешеру. Румънският нападател не сгреши от непосредствена близост за 4:1. Марселиньо също успя да се разпише, но попадението му бе отменено заради засада.

Снимки: Официален сайт на Лудогорец

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК


Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК