Лудогорец прибира сериозна сума от ненужен

0

Ръководството на Лудогорец осъществи много добър от финансово естество изходящ трансфер. Вчера официално ненужният на Георги Дерменджиев ляв бек Браян Ангуло премина в мексиканския Пуебла. През миналия сезон колумбиецът бе част от друг тим от страната – Чиапас Хагуарес. Именно там той е впечатлил треньора на Пуебла Рафаел Гарсия, който реши да му предложи договор.

Според мексиканските медии „сладките картофи“ ще платят много сериозна сума за Ангуло – 350 000 долара. Това е отлична новина за Лудогорец, тъй като той така или иначе не попадаше в плановете на „орлите“.

27-годишният футболист пропусна десетдневната подготовка на Пуебла, която се проведе в Акапулко.

„Много исках да взема участие още в първата част от подготовката, но за мое съжаление не успях. Най-важното е, че вече съм част от отбора“, коментира Ангуло.

„Започнахме здрави тренировки и се надявам да бъда готов, колкото е възможно по-бързо“, добави защитникът.

Браян Ангуло дойде в Лудогорец през 2014 година, но така и не успя да се наложи в състава на българския шампион, а миналото лято той бе преотстъпен в мексиканския тим. Той бе взет от Гранада за около 700 000 евро. За справка, Ангуло е рекорден трансфер на испанците – 4 млн. евро.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК