Лудогорец премина като танк през Локомотив

0
-
-

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Лудогорец играят при 0:3 в мач от 16-ия кръг на Първа лига. През втората част мачът бе прекратен за пет минути заради токов удар.

Първото попадение бе дело на Клаудио Кешеру в 14-ата минута, след асистенция на Вандерсон. Румънецът се възползва от точно подаване, освободи се майсторски и с плътен изстрел прати кълбото в мрежата.

Три минути по-късно българският шампион си осигури комфортна преднина. След центриране от корнер, Абел Анисе игра с глава и топката попадна точно в Марселиньо, който нямаше как да сбърка отблизо на празна врата за 0:2.

В 19-ата минута домакините застрашиха вратата на „орлите“. Димо Бакалов отправи силен шут, който за жалост на „смарфовете“ профуча на сантиметри от левия стълб.

В 34-ата минута Вандерсон пропусна окончателно да сложи точка на спора. Бразилецът излезе сам срещу вратаря, но се забави с завършващия удар. Георги Пашов се възползва от колебанието на крилото и със самоотвержено действие предотврати чист гол.

Втората част започна с опасност пред вратата на българския шампион. Аяри отправи топовен шут, но Ренен демонстрира отличен рефлекс и спаси.

В 60-ата минута Джоди Лукоки пропусна сам срещу вратаря.

В 66-ата минута Пламен Николов получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Лукоки и домакините останаха с човек по-малко.

В 90-ата минута Жоао Пауло вкара за 0:3. Лукоки проби отдясно и върна към своя съотборник, който с прецизен изстрел не остави шанс на стража Диао.