Лудогорец пише история

0

Лудогорец върви уверено към шестата поредна титла и води с 15 точки пред втория в класирането Левски.

[sociallocker id=5830]

Различното този път е, че шампионският график от предишните 5 години е значително подобрен и рекорден за клуба. При нито една от петте титли, „орлите“ нямаха толкова много точки след изиграването на 24 шампионатни мача. При спечелването на първата – през 2012-а, разградчани дори не бяха първи по това време на сезона, а изоставаха от ЦСКА. Сегашният им актив от 63 т. е с цели 6 пункта по-голям от този преди години по-това време и с внушителните 12 в сравнение с първенството през 2014/15.

Лудогорец е третият най-убедителен водач в класирането след 24-я кръг в историята. По принцип до сезон 1993/94 такъв актив не можеше да се натрупа защото дотогава се давах по 2 точки за победа и максималният възможен след 24 мача беше 48 точки.

За последните 24 години най-убедителен беше Левски през сезон 2000/01. Тогава „сините“ имаха 21 победи, 3 ремита и нито една загуба. Това им осигури цели 66 точки. ЦСКА през 2004/05 воден първо от Ферарио Спасов, а след, това от Миодраг Йешич пък имаше 64 точки.

Всички тези цифри ни показват както отличната работа на Георги Дерменджиев и неговия екип, така и разликата в класите на „орлите“ и съперниците им за първото място. До края на сезона предстои да видим дали Лудогорец ще счупи рекорда за най-много точки в рамките на един сезон, а освен това разградчани са се прицелили и в друго постижение. Това на Левски за най-много отбелязани голове в рамките на един сезон – 96. Към днешна дата дата шампионите имат 65, но до края на кампанията остават 12 кръга.

Топспорт.бг

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]