Лудогорец остава без българи, чака още чужденци

0

„Лудогорец“ може да изнесе голяма част от този сезон без нито един българин в състава си. Такива са плановете на новия старши треньор на тима Димитър Димитров-Херо. Той не е доволен от формата на родните футболисти, с които разполага, твърди „България днес“.

Капитанът Светослав Дяков също е на път да изпадне в немилост. Той със сигурност ще излезе на терена днес като титуляр срещу „Судува“. Реваншът от плейофа за влизане в групите на Лига Европа е от 20,30 часа. Българският шампион има аванс от 2:0 след първата среща. Мястото на Дяков в този мач е резервирано, тъй като новото попълнение Яцек Горалски няма права да играе в този етан от турнира. При влизане в групите обаче полякът ще получи картотека. Херо е много доволен от играча и го предпочита за титуляр пред Дяков. Съни изпадна дори от групата на националния отбор по футбол. Селекционерът Петър Хубчев не го повика за решителните световни квалификации срещу Швеция и Холандия, въпреки че халфът така или иначе е наказан за първата среща.

Другият българин с шанс за изява в „Лудогорец“ е защитникът Георги Терзиев. Той може да замени днес в центъра на защитата Козмин Моци, който търпи наказание. Румънецът все пак е безкомпромисен първи вариант за поста и вероятно Терзиев рядко ще помирисва терен през сезона. В самолета за пътуването до Литва попаднаха и юношите Венци Керчев и Ерол Дост. Двамата едва ли ще останат в групата за мача.

Херо вече е заявил пред ръководството на тима, че иска нови попълнения и те със сигурност ще бъдат чуждестранни.

„Орлите“ литнаха с „Боинг 737-500″, а на борда на самолета се качиха и звездите Козмин Моци и Марселиньо. Двамата пътуват с тима, въпреки че няма да вземат участие в мача. Българският шампион кацна в град Каунас, а от там се придвижи с автобус до град Мариямполе, където ще се проведе срещата. В Литва футболистите на „Лудогорец“ бяха посрещнати от хладно и облачно време и температура около 16 градуса. Треньорът Димитър Димитров увери, че отборът му ще играе нападателен футбол и на реванша.

„Отиваме за победа! Надявам се вторият мач да бъде по-лесен от първия. Лидери като Моци и Марселиньо, разбира се, че ще ни липсват. По-спокоен съм, когато те двамата са на терена. Няма да изневерим на стила си и ще играем атакуващо както „Лудогорец“ прави винаги. „Судува“ е сериозен отбор, няма да го подценим. Не смятам, че ще покаже нещо ново, няма да изневери на стила си“, предположи Херо на заминаване за Литва.

Капитанът Светослав Дяков също изрази оптимизъм, но предупреди съотборниците си, че двубоят няма да бъде лек.

„Отиваме с настроение и със самочувствие на реванша. Очаквам труден мач въпреки добрата победа, която постигнахме в Разград. Старши треньорът Димитър Димитров има нови виждания, които ние трябва да спазваме. Трябва да играем с познатото самочувствие и добре, за да спечелим. Надявам се на победа“, каза полузащитникът.

В същото време домакините от „Судува“ не таят особено големи надежди за продължаване напред предвид доста неприятния за тях пасив от два гола. Треньорското ръководство на литовците вече обяви, че „Лудогорец“ е отбор от съвсем друго ниво и най-трудният съперник, с който са играли в последните няколко години.

Билетите за срещата в Мариямполе се продаваха на цена от 7 евро, като днес, в деня на мача, стойността им вече е 9 и 10 евро.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК