Лудогорец опитоми „Бистришките тигри“ (ВИДЕО)

0
-
-

Лудогорец победи Витоша в мач от IV кръг на Първа професионална лига. Успехът на „орлите“ не дойде никак леко, като на два пъти им се наложи да догонват в резултата. Все пак възпитаниците на Георги Дерменджиев успяха да обърнат нещата в своя полза и да стигнат до трите точки, след успех с 4:2.

Двубоят започна по мечтан за домакините начин. В 4-ата минута Румен Гьонов пусна отдясно и от близко разстояние Григор Долапчиев засече топката в мрежата за 1:0. Лудогорец отговори много бързо. В 12-ата минута Лукас Саша центрира отдясно към Върджил Мисиджан, за когото не проблем от непосредствена близост да изравни. В 36-ата минута „Бистришките тигри“ отново поведоха. Петров изведе Долапчиев с хитър пас в наказателното поле Долапчиев, който с премерен удар отбеляза втория си гол в мача. Реакцията на „орлите“ обаче бе повече от светкавична. 60 секунди след попадението, Християн Василев допусна груба грешка и фаулира Мисиджан в наказателното поле, за което главният арбитър отсъди дузпа. Минутка по-късно Козмин Моци бе безупречен от бялата точка за 2:2.

През втората част шампионите наложиха сериозен натиск. В 57-ата минута Кишада можеше за първи път в мача да изведе своя отбор напред в резултата, но от удобна позиция стреля неточно. Лукас Саша също не успя да намери очертанията на вратата. Витоша пък пропусна отново да поведе в 68-ата минута. Григор Долапчиев нанесе техничен удар, който обаче излезе на сантиметри в аут. В 73-ата минута Мисиджан проби мощно по левия фланг, нахлу в наказателното поле и върна към точката за изпълнение на дузпа, където Густаво Кампаняро засече от въздуха за 2:3. В 85-ата минута Лудогорец реши всичко в мача. Груба грешка на защитата на домакините позволи на Кишада да излезе сам срещу вратаря и с премерен удар покрай него да го преодолее за 2:4.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК