Лудогорец надигра Апоел, но не продължи (СНИМКИ+ВИДЕО)

0
-
-

Лудогорец победи с 3:1 израелския Апоел в среща реванш от третия предварителен кръг на ШЛ. Въпреки че общият резултат от двата мача е 3:3, разградският тим отпадна от надпреварата, заради гола на чужд терен, отбелязан от Апоел. Орлите загубиха първия мач в Израел с 0:2 и се нуждаеха от успех с 3 гола преднина, за да продължат напред.

Първата по-опасна атака бе в актива на домакините, които в четвъртата минута комбинираха добре отдясно, хоследва прострелно центриране на Марселиньо, но малко не достигна на футболист на разградчани да засече с глава.

Натискът на орлите даде резултат в 9-ата минута, когато Вандерсон откри резултата. При бърза контраатака Кафу изведе Марселиньо отдясно, който центрира към Вандерсон и последният с глава прониза Наимов за 1:0.

След попадението Апоел изнесе играта в половината на Лудогорец, но в 24-ата минута българският шампион можеше да вкара втори гол. Марселиньо и Натанаел комбинираха отлично отляво, последва центриране на защитника, което не бе избито по най-добрия начин и топката попадна в Кешерю. Румънецът шутира от 9-10 метра, но бранител в червено се хвърли на шпагат и спаси израелците от второ попадение.

В 28-ата минута Лудогорец като по чудо не поведе с 2:0. Вандерсон комбинира с Марселиньо и се озова на отлична стрелкова позиция. Шутът му от десетина метра обаче мина на сантиметри от дясната греда. В тази ситуация бразилецът имаше възможност да търси и пас към намиращия се на празна врата Кешерю, но не го видя.

Логичното, предвид показаното на терена до този момент, се случи в 33-ата минута, когато разградчани най-после удвоиха. Анисе се пребори за топката и подаде към Светослав Дяков, капитанът изведе отлично Вандерсон сам срещу вратаря, бразилецът го преодоля и вкара в празната врата за 2:0.

В 40-ата минута нова брилянтна атака Дяков-Вандерсон завърши с центриране на втория към Козмин Моци, който стреля опасно от воле, но покрай вратата.

До края на полувремето футболистите на Георги Дерменджиев заиграха по-внимателно и в крайна сметка за 45 минути не допуснаха нито един точен удар в своята врата.

След почивката Лудогорец продължи да доминира и в 56-ата минута Марселиньо наниза трети гол. Кафу се пребори за топката в центъра на терена, елиминира един противник и подаде към Марселиньо. Бразилецът стреля, но след рикошет топката се озова във въздуха, където Кешерю я чукна с глава към Марселиньо и плеймейкърът разстреля Наимов.

И когато българският шампион контролираше изцяло нещата на терена, дойде поредната грешка на Кафу, който сбърка топката, Апоел осъществи контраатака, Кадир стреля и след рикошет в хвърлилия се на шпагат Пластун топката прехвърли по нелеп начин Броун за 3:1.

В 73-ата Апоел като по чудо не вкара втори гол. Нвакеме подаде към Гадир, който от 5 метра не уцели вратата.

Натискът на Лудогорец продължи, като в 82-та минута бе отменен гол на Марселиньо заради засада. Драмата в последните минути бе пълна. Зелените направиха всичко възможно за да стигнат до заветния четвърти гол.

В 86-та минута Апоел изпусна дузпа. Две минути по-късно гостите останаха с човек по-малко. В даденото допълнително време на мача, Лудогорец също остана с 10 души, след като Марселиньо получи директен червен картон за удар без топка. В крайна сметка обаче те продължиха в плейофите на Шампионска лига.

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 32. Пластун, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 12. Анисе (71-Мисиджан), 22. Кафу (78-Жоао Паоло), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

АПОЕЛ: 55. Наимов, 2. Битон, 4. Витор, 5. Цедек, 7. Ради, 8. Гадир, 9. Нвакеме, 11. Енбиндер (58-Охана), 24. Меликсон (67-Таха), 30. Огу, 69. Корхут

Снимки: Официален сайт Лудогорец

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК