Лудогорец, добре дошъл у дома

0
milan ludogorets 4

Ако приемем, че тези два мача с Милан, които минаха в рамките на една седмица, бяха медения месец за Лудогорец след великолепното представяне в групите на Лига Европа, то значи „орлите“ вече се връщат в родната действителност. Край на надеждите за отстраняване на седемкратния европейски шампион, за ново стигане до 1/8-финалите на Лига Европа, за нов италиански скалп.

Сега на дневен ред е тежкото гостуване на Ботев и голямата битка за титлата. 0:4 от Милан в двата мача определено тежи. Много е, с оглед на показаното от Лудогорец в двата двубоя. Ясно е, че Милан напълно заслужено и логично продължи напред, но сякаш на родния шампион му прилягаше един гол, ей така за историята. След обстойния анализ на първия мач, в които реално бе решено всичко, няма как да не кажем няколко думи и за втория.

Милан игра с всичко на всичко четирима титуляри – Романьоли, Родригес, Кеси и Кутроне. Мотивацията на тима бе минимална и италианците изглеждаха така, сякаш просто трябваше да отбият номера. Всичко щеше да е различно, ако Лудогорец бе повел, но това не се случи и „росонерите“ изиграха един изключително спокоен двубой. Младите момчета в атаката на Милан – Кутроне и Андре Сипва, както и по-опитният Борини разкриха много грешки в защитата на „орлите“. Моци видимо вече има проблеми, Сисиньо и Натанаел оставяха магистрали в зоните си и при малко по-класни и съсредоточени играчи, домакините щяха да бият с повече. Гуралски отново показа, че е брилянтен разрушител, но до него трябва да играе халф, който да може да подаде топката, а не Абел Анисе. В България в какъвто и състав да играе Лудогорец, е фаворит в почти всеки един мач. Но, за да може този отбор да надгради и да се представи отново силно в Европа през следващия сезон, е нужно подсилване на няколко поста. Един от тях е за мястото на плеймейкър…

Колкото до първенството, на Димитър Димитров определено ще му е трудно да върне в реалността някои от своите футболисти, които се мотивират само за Европа. Но сега битката с ЦСКА ще е жестока и всяка грешка може да се окаже решителна в битката за първото място.

Няма как за финал, но не на последно място да не поздравим и феновете на Лудогорец. Много от тях тръгнаха за Милано веднага след мача със Славия (4:1). Беше хубаво.в метрото в красивия италиански град да се чува солидна българска реч, пред катедралата Дуомо ди Милано да гъмжи от наши сънародници, а на великия „Сан Сиро“ да се чува „Горда стара планина“.

Източник: „Меридиан мач“