Лудогорец броил близо 2,5 млн. за нов, нападател поискал от „орлите“ 1 млн. на ръка

0

Лудогорец е платил 1,2 милиона евро (приблизително 2,5 млн. лв.) за централния защитник на Заря Луганск Рафаел Форстър, пише украинският сайт ua-football.com. Според материала бразилецът е бил закупен от Гояс за 200 хиляди евро през 2016 година. От Заря очаквали да вземат повече пари за бранителя, пише „Тема спорт“. За един сезон той записа 44 мача за тима – 34 за първенство, 4 за купата и 6 в Лига Европа, в които отбеляза 8 гола. В ЛЕ игра срещу Манчестър Юн, Фенербахче и Фейенорд в групите. Украинците твърдят, че Форстър имал доста труден характер и рядко се задържал повече от година и половина в даден отбор.

Самият наставник на разградчани Димитър Димитров-Херо обяви, че Форстър е бил договорен преди неговото идване в тима.

В същото време стана ясно, че централният нападател Маме Баба Тиам е поискал прекалено висока заплата, за да подпише с Лудогорец, и това е провалило трансфера му. 24-годишният сенегалец, който е собственост на Ювентус, искал 80 хиляди евро на месец и 500 хиляди евро (1 млн. лв.) на ръка. За него напираха доста клубове в последните часове от затварянето на трансферния пазар в Италия. Бившият играч на Торино, Интер u ПАОК бе искан и от тимовете от Серия Б – Палермо, Емполи, Парма, както и от белгийския Зулте Варегем. В крайна сметка Маме Тиам отхвърлил всички оферти и остава в торинския гранд.

В четвъртък медиите в Белгия съобщиха, че разградчани наддават и за защитника на Стандард Лиеж Милош Косанович. 27-годишният сърбин бе желан и от АЕК Атина и Легия Варшава. В крайна сметка обаче Лудогорец се е отказал в хода на наддаването – може би поради факта, че преди дни привлече бразилския бранител Рафаел форстър. Коса-нович най-вероятно ще заиграе в АЕК.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК