Лудогорец би Ботев и дръпна на върха (ВИДЕО)

0
ludogorets botev plovdiv

Шампионите от Лудогорец победиха като гости Ботев в Пловдив и се изстреляха на върха с три точки преднина. Зелите бяха отборът с повече футболни достойноства, въпреки че Ботев излезе с чест от мача.Лудогорец стартира по-мотивирано срещата и още при първата опасна атака успя да отбележи гол. Светослав Дяков изведе прецизно Абел Анисе по дясното крило, който центрира остро към Кешерю. Румънският голаджия заби кълбото в мрежата след плонж с глава за 0:1.

Две минути по-късно Кешерю можеше да вкара втори гол, но стреля неточно от чиста позиция.

В 22-та минута главният рефер отмени редовен гол на Кешерю. Нападателят излезе сам срещу вратаря, но страничният съдия вдигна флага за засада. На повторенията обаче ясно се видя, че такава нямаше, тъй като двама от „канарчетата“ покриваха засадата.

В 29-ата минута Вирджил Мисиджан вкара красив гол за 0:2 с прецизен изстрел в далечния ъгъл.

В 31-ата минута Диого Кампус върна интригата, след като отбеляза с глава – 1:2.

В 45-та минута Аниса обаче стигна до 3 на 1 за Лудогорец.

През първата част двата тима имаха претенции за дузпа, но и при двата случая такава нямаше.

Втората част стартира с опасно положение пред вратата на домакините. Мисиджан центрира отляво към Вандерсон, който от няколко метра непокрит нацели напречната греда. При добавката и Анисе пропусна да сложи точка на спора.

„Канарчетата“ отговориха с остра атака, която завърши с удар на Стивън Петков, който за късмет на Ренан бе неточен.

В 75-ата минута Марселиньо изведе Мисиджан под ъгъл сам срещу вратаря, но крилото пропусна, като тук трябва да отбележим и навременната намеса на Чворович, който добре затвори холандеца.