Локо (Пд) с обрат в железничарското дерби (ВИДЕО)

0

Представителният тим на Локомотив (Пловдив) постигна домакинска победа над Локомотив (Горна Оряховица) с 2:1 в двубой от 23-тия кръг на Първа лига. Автор на двете попадения за „черно-белите“ стана Дино Мартинович в 7-та и 74-та минута.

Двубоят започна с натиск на домакините. Още в 7-та минута Локомотив (Пловдив) откри резултата на Лаута. Иван Горанов напредна от ляво и центира в наказателното поле на противника, където Дино Мартинович засече с глава за 1:0. Това бе и дебютното попадение за словенеца с „черно-белия“ екип. Няколко минути по-късно Дани Кики намери Мартинович зад защитата и той стреля, но Николай Банков с една ръка изби. В 34-та минута Мартин Камбуров получи топката на добра позиция и нанесе изстрел, който бе отразен от стража на гостите. В 36-та минута Софиан Муса от Локомотив (Горна Оряховица) нацели напречната греда на Харуби след удар с глава. В последните секунди на първата част гостите изравниха резултата за 1:1. Софиан Муса вкара изравнителното попадение с глава.

В 51-та минута Мартинович излезе на добра позиция, но стреля право в тялото на вратаря Николай Банков. В 69-та минута диагонален изстрел на Парвиз Умарбаев мина на сантиметри от целта. В 74-та минута Локомотив (Пловдив) отново поведе в резултата за 2:1. Шоко нахлу в наказателното поле и върна към точката на дузпата, където Мартинович с хубав удар прониза Банков за 2:1. В самия край на срещата гол на Шоко след пас на Мартинович беше отменен, заради засада.

След тази победа Локомотив (Пловдив) се намира на 4-то място във временното класиране с актив от 37 точки. В следващия кръг „черно-белите“ гостуват на Дунав (Русе). Двубоят ще се проведе на стадион „Лудогорец Арена“ на 10 март (петък) от 17:30ч.

Локомотив (Пловдив): Ясин Ел Харуби, Иван Горанов, Димитър Везалов, Павел Виданов, Стефан Йевтоски (84′ Мигел Луке), Пламен Крумов, Ванчо Траянов, Дино Мартинович, Дани Кики (78′ Димитър Велковски), Парвиз Умарбаев (70′- Шоко), Мартин Камбуров

Локомотив (Горна Оряховица): Николай Банков, Венцислав Керчев, Атанас Фиданин, Мартин Кавдански, Игор Джоман, Рихави Кифуети, Мохамед Бен Отман, Юлис Ндонг, Меди Фенуш, Милен Желев, Софиан Муса

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК