Лекарят на националки – сексманиак за 25 години в затвора

0

Бившият лекар на националния отбор по спортна и художествена гимнастика на САЩ Лари Насър се призна за виновен по седем обвинения в сексуално насилие, пише „24 часа“. От седемте девойки, които се изправиха срещу него, само една не е бивша състезателка, а три по времето, когато са били във връзка с него, са били на 13 години. Насър призна обаче, че е имал и такива с момичета, които са били на 10.

Окончателната му присъда ще бъде произнесена на 12 януари, но едва ли ще бъде по-малко от 25 години затвор.

Почти всички звезди на американския отбор от последните олимпиади признаха, че са имали секссесии за лечение. Те били обяснявани от доктора като иновативен метод, който много помагал.

Бившият лекар на Ланс Армстронг – Микеле Ферари, получи 18 месеца условна присъда по делото, което бе водено срещу него заради положителната проба на биатлониста Даниел Ташлер. По принцип докторът има доживотно наказание за спорт от световната антидопингова агенция.

Самият състезател се отърва с 9 месеца условно, а баща му Готлиб, който по времето на положителната проба е бил шеф на федерацията по биатлон, получи 12 месеца, също условно.

Друг лекар – Бернар Сайнц, е получил поредното си обвинение във Франция, че е давал забранени вещества на колоездачи. През 2016 година той бе сниман от телевизията как дава допинг на състезатели. Това бе, след като излежа 2-годишна присъда. След разкритията последва нова, но за 9 месеца.

Ако бъде признат за виновен, Сайнц ще получи минимум 5 години зад решетките по новите обвинения.

Снимка: cnn.com

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]