Левски с фамозен рекорд, който едва ли скоро ще бъде подобрен

0

Мачът с Пирин закри футболната есен на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, а с успеха с 3:0 Левски оформи клубен рекорд, който много трудно ще бъде подобрен, пише „Меридиан мач“. За цялата есен те не допуснаха нито едно попадение в срещите на своя стадион. Както е видно от статистиката, това не се случва за първи път, тъй като има и други такива сезони. В по-стари години обаче мачовете, които бяха изиграни до Нова година бяха много по-малко. От юли месец насам Левски не допусна попадение в цели 9 мача у дома. На собствен терен 26-кратните шампиони получиха два гола от ЦСКА-София през есента, но този двубой се игра на „Васил Левски“.

Интерес към Панайотов от Италия и Кипър, той сяда на масата за преговори с Левски

Предишните години, в които Левски опази суха вратата си на „Герена“ през есента, са общо три – 1970, 2006 и 2008-а. Броят на домакинствата в първия от тези случаи са пет, а във другите две – по шест. През 1970 година добрият старт у дома не стига за титлата и в крайното класиране през юни 1971 г. Левски завършва втори.

Митрев скастрил Черната сила, не искал циркаджилъци

Не така беше обаче през сезоните 2006/07 и 2008/09, когато в крайна сметка инерцията стигна за спечелването на шампионата. В първия случай Левски допусна дебютния си гол у дома чак в предпоследното домакинство за сезона – срещу Локо (Пд) при разгрома с 6:1. През 2008/09 тимът също успя да стане шампион, макар и през пролетта по-често да почна да пуска голове на „Герена“.

Гомес доволен: Поредна победа, пореден мач без гол

Единственото различно между изброените три серии и настоящата е, че сега не всички сухи мрежи са гарнирани с победи. Този път има и един равен 0:0 в мача срещу шампиона Лудогорец.

Мапуку: Треньорът полудява, когато не вкарваме (ВИДЕО)

Ако включим и мачовете извън „Герена“, постижението на Левски също е впечатляващо – 15 сухи мрежи в 19 двубоя. С оглед на статистиката силната защита у дома ще гарантира място между първите два отбора в крайното класиране.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]