Левски с поклон пред Павел Панов на „Герена“

0
15191983242

Първият домакински мач на „Левски“ след кончината на легендарния нападател Павел Панов ще бъде и своеобразен поклон пред рекордьора по евроголове в „синята“ история. В сряда „Левски“ приема „Берое“ на стадион „Георги Аспарухов“ в двубой от междинния 23-и кръг на Първа професионална лига. Тогава ръководството на „Левски“ планира да бъде отдадена почит на един от най-големите любимци в клубната история – Павел Панов, пише „24 часа“. Ще бъде почетен и железният защитник Георги Марков. Двамата емблематични футболисти бяха почетени и по време на срещата „Септември“ – „Левски“ (1:4) от 22-ия кръг. В събота футболистите от двата отбора излязоха с фланелки с ликовете на Панов и Марков, а освен минутата мълчание преди мача самата среща бе прекъсната в 5-ата мин за бурни аплодисменти от феновете за бившия №5 Георги Марков и Павел Панов. За мача на „Герена“ срещу „Берое“ е обсъждано и прекъсване за аплодисменти в 10-ата мин в памет на голямата „синя“ десетка Панов. Със сигурност от „Левски“ ще подготвят емоционални моменти за запалянковците, които още веднъж ще се поклонят пред големия си любимец Павел Панов, а и пред обичания бранител Георги Марков.

На мача „Септември“ -„Левски“ (1:4) на Националния стадион „Васил Левски“ присъстваха синът на Гунди Андрей Аспарухов, който е съпруг на дъщерята на Павел Панов Изабела, както и нейният брат, синът на Панов – Павел-младши. На трибуните беше и семейството на Георги Марков. Двамата бивши футболисти починаха на 18 февруари.

Третият „Левски“ и четвъртият „Берое“ играят на „Герена“ на 28 февруари от 1730 часа. След 22 кръга „сините“ са с 45 т. -на 6 зад ЦСКА и „Лудогорец“, като разградчани са с мач по-малко. „Берое“ има 40.

Бразилската легенда Ривалдо започна да следи „Левски“ след трансфера на сина си Ривалдиньо при „сините“. Ривалдо дори харесва публикации на официалните профили на „Левски“ в социалните медии, макар 22-годишният Ривалдиньо все още да не е дебютирал за клуба. Ривалдо хареса публикацията за успеха с 4:1 над „Септември“.