Левски с грешен ход у дома (ВИДЕО)

0
levski beroe
Снимка: ПФК Берое

Отборите на Левски и Берое завършиха 0:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Преди срещата бяха почетени легендите на клуба Павел Панов и Цветан Веселинов – Меци, както и Георги Марков. Тримата бивши играчи на столичани напуснаха този свят през последните седмици. Химнът на България пък звуча в чест на 140 години от подписването на Санстефанския мирен договор и Освобождението на България от турско робство.

Наставникът на Левски Делио Роси заложи на същите 11, които разбиха с 4:1 Септември (София) преди седмица. Италианецът не направи нито една промяна, като Габриел Обертан и Станислав Костов, които отбелязаха четирите попадения срещу новаците, водеха атаката.

Първоначално Александър Томаш пък смени само един футболист от играчите, които стартираха от първата минута при победата с 2:1 над Етър. На мястото на Антон Карачанаков влезе Камен Хаджиев. При загрявката обаче травма получи Иван Бандаловски, който бе заменен от Рубен Бригидо.

Първият опасен удар беше за гостите. Еуженио стреля от границата, но топката мина покрай вратата на Митрев. Вратарят показа отличен рефлекс в 18-ата минута, когато Мартин Райнов стреля от воле. Борислав Цонев пък стреля с глава минута по-късно.

Удар на Охене мина покрай гредата на „сините“, а малко по-късно Обретан също стреля в аут, след като направи хубаво двойно подаване с Паулиньо. Именно бразилецът беше близо до гол в 29-ата минута. Станислав Костов направи отличен пробив отдясно, след което намери връхлитащия Паулиньо, който стреля, но Иван Иванов изби с глава от голлинията.

В 35-ата минута Камбуров и Райнов се разминаха на три метра от вратата с топката, която рикошира в Горанов и отиде в ръцете на синия капитан.

Нашименто и Камбуров имаха по една възможност от пряк свободен удар, но пратиха топката далеч от целта в последните минути на първата част.

Второто полувреме започна с пет минути закъснение, тъй като феновете на „сините“ от Сектор „Б“ хвърляха снежни топки към Душан Перниш. Дикторът на стадиона трябваше да предупреди, за да бъде подновена играта.

Перниш изби в корнер удар от фаул на Нашименто в 49-ата минута, а след това пробив на Еуженио завърши с лек удар във вратата на „сините“.

Столичани имаха две добри атаки, които завършиха с центрирания, но без удар към вратата на Берое. Антон Карачанаков замени Бригидо, а Жерсон Кабрал влезе на мястото на Паулиньо.

Еуженьо, който вкара четири гола в първите два мача от годината, беше пратен под душовете от Николай Йорданов в 78-ата минута. Португалецът симулира, като искаше да изкара втори жълт картон на Нашименто, но Йорданов показа втори жълт картон на него за симулация. Така Берое остана с човек по-малко. Еуженио, който има 12 гола през сезона, протестираше бурно, като от Сектор „А“ полетяха снежни топки, една от които удари Борислав Цонев по главата. Секунди след това близнака беше заменен от Кохей Като.

Сержиу Буш замени Костов, а в 75-ата минута срещата беше прекъсната за минута две. Причината затова е, че феновете от Сектор „А“ замерваха със снежни топки Карачанаков, който също ги провокираше. Реферът Йорданов, след което Цветкович и накрая Божидар Митрев, трябваше да молят феновете да престанат. И с това приключи всичко интересно.