Левски спечели първия Коледен турнир за ветерени на БФС, Боби Михайлов награди шампионите

0

Отборът на „Левски“ спечели първото издание на Колендия турнир за ветерани, организиран от Българския футболен съюз. „Сините“ в чиито редици личаха имената на известни футболисти от миналото като Христо Йовов, Дончо Дончев, Димитър Телкийски, Ангел Станков, Станислав Ангелов и др. победиха на финала „Витоша“ (Бистрица) с 5:3 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време).

В надпреварата се включиха още „Локомотив“ (Пловдив), „Ботев“ (Пловдив), „Вихрен“ (Сандански), „Ботев“ (Враца) и Сборен отбор на София, който бе съставен от играчи като бронзовият медалист от САЩ 94 Цанко Цветанов, бившият защитник на „Левски“ и ЦСКА Милен Радуканов, бившият играч на „Нефтохимик“ и „Левски“ Саид Ибраимов, бившият нападател на „Локомотив“ (София) Цветан Генков и др.

Всички отбори получиха медали, купи и топки, а победителят в турнира „Левски“ бе награден лично от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. На церемонията по награждаването присъстваха членът на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов, президентът на АФЛ и член на ИК Румен Вълков, заместник изпълнителните директори на БФС Павел Колев и Антон Попов и съветникът на министъра на младежта и спорта Гошо Гинчев.

След края на турнира отборите взеха участие в коледно тържество. Сред гостите на събирането бяха известни футболни личности като Спиро Дебърски, Добромир Жечев, Динко Дерменджиев, Георги Цветков и много други.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]