Левски продава Обертан, ако…

0

Левски може да се раздели с Габриел Обертан. Това ще стане ако в клуба пристигне солидна оферта, твърди „Тема Спорт“. От „Герена“ не скриха, че има интерес към французина. Той пристигна при сините малко след началото на първенството. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед взе участие в 21 мача във всички турнири (21 в Първа лига), в които отбеляза 1 гол.

„Трябват ни още една-две щипки подправки. Винаги имаме нужда от по-добри и по- добри футболисти, казвам го с респект към сегашните играчи на Левски. Има запитвания към футболисти, но няма оферти. Обертан е част от Левски, има интерес към него. Имаме нужда да генерираме приходи, при добра оферта бихме се разделили с определени футболисти, но засега няма такива. Опитвам се да помогна на Делио Роси да навлезе по-бързо в нарадопсихологията ни, съперниците ни, какво значат за нас“, заявиха от ръководството на Левски пред Нова ТВ.

За да се раздели с Обертан, Левски трябва да получи оферта за над 1 милион евро. В противен случай той ще продължи да носи синята фланелка. Габрил има договор с тима от „Герена“ до лятото на 2019 година.

Сините вече привлякоха един футболист – Аймен Белаид (28 г.). Това ще е втори престой на тунизийският централен защитник на „Герена“. Той пристигна в Левски в началото на 2014 година и остана до края на 2015-а. За този период той участва в 63 мача във всички турнири, в които реализира 1 гол. Треньорът Делио Роси иска тимът да бъде подсилен във всички фази. Така че до старта на зимната подготовка в Левски ще се постарят да му осигурят ляв бек, халф и силен централен нападател. Не е изключено сините да се разделят с Жуниор Мапуку – към конгоанският таран има интерес от катарски клуб.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]