Левски преборил гръцки гранд и белгийци за Онгенда

0

„Левски“ е преборил гърци и белгийци за бившия нападател на „Пари Сен Жермен“ Ервин Онгенда, пише „България днес“. 22-годишният футболист е бил желан от гранда от южната ни съседка „Олимпиакос“ и 14-ия в Про лига тим на „Юпен“.

Правят козирката на Сектор „А“ в България

Гърците следят изкъсо ситуацията на футболиста още отпреди Нова година. Треньор на белгийците пък е Клод Макелеле, който отлично познава качествата на Онгенда. Въпреки това футболистът е предпочел „Левски“. Това е малко изненадващо предвид факта, че „сините“ не му предлагат директно договор, а ще го подложат на пробен период. Причината е, че нападателят не е играл от няколко месеца. Той разтрогна договора си с холандския „Цволе“, след като записа точно 61 игрови минути за цял полусезон през пролетта.

Спартак Търнава напира да си върне любимец на Сектор „Б“

Според „сините“ основната причина Онгенда да се навие за „Левски“ е Габриел Обертан. Младокът е бил впечатлен, че именитият му сънародник е на „Герена“. Така бившият халф на „Манчестър Юнайтед“ е на път
да спомогне за поредния звезден трансфер в клуба този сезон.

Онгенда прибира по 30 бона на месец, ако подпише

Онгенда е юноша на ПСЖ, като е минал през всички формации на френския гранд. В първия тим е привлечен от Лоран Блан. Дебютира в Лига 1 на 9 август 2013 година в мач с „Монпелие“. На 22 ноември 2015-а бележи първия си гол в елита за победата с 2:1 над „Лориен“. Двукратен шампион на Франция с „Пари Сен Жермен“ – през 2014 и 2016 година. Има и две Суперкупи на страната. През 2013-а се разписва в двубоя за трофея – вкарвайки изравнителния гол срещу „Бордо“. Парижани побеждават с 2:1.

В началото на миналата година новият треньор Унай Емери обявява, че няма да разчита на него. Така Онгенда преминава в холандския „Цволе“, но записва едва 61 минути игра. През лятото напуска и оттогава е без отбор.

Предлагат на Левски словенски национал

Нападателят вече направи първите си тренировки с „Левски“ в Малта. Той бе въведен в отбора от сънародниците си Жуниор Мапуку и Антони Белмонт. Треньорът Делио Роси също отдели време да поговори с 22-годишния французин.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]