Левски отнесе Септември, Обертан и Костов се развихриха (ВИДЕО)

0
levski septemvri
Снимка: lap.bg
-
-

Левски победи като символичен гост Септевмри. На националния стадион „Васил Левски“, „сините“ се наложиха с 4:1. С основна заслуга за успеха бяха новият нападател Станислав Костов и Габриел Обертан, които реализираха по две попадения.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалите през седмицата Павел Панов и Георги Марков. В 5-ата минута срещата бе прекъсната, също да се отдаде почит към бившите футболисти на Левски.

Левски можеше да поведе още в 3-ата минута, но Станислав Костов не успя да нанесе точен удар от изгодна позиция. 20 минути по-късно отново той имаше възможност да се разпише, след пас на Прохазка, но стреля слабо. В 29-ата минута Костов все пак порази мрежата на Янко Георгиев. Цветкович получи отдясно, центрира изключително прецизно и от близко бившият нападател на Пирин засече с глава за 0:1. До края на полувремето Левски наложи пълен превес. Удари на Прохазка и на два пъти на Нашименто, обаче не успяха да поразят целта. В 45-ата минута словакът стреля от дистанция, но Янко Георгиев показа висока класа и изби отиващата под гредата му топка.

В началото на втората част Септември опита по-активни действия, без обаче да успее да затрудни по какъвто и да е начин Митрев. В 57-ата минута пък Левски удвои аванса си. Нашименто центрира от корнер, а Станислав Костов засече с глава в обратния ъгъл за 0:2. В 66-ата минута Прохазка изведе Обертан, който технично преодоля вратаря, оформяйки класиката в резултата. В 83-ата минута Антоний Иванов осъществи великолепен индивидуален пробив, спрян с нарушение около границата на наказателното поле от Ейолфсон. Главният арбитър прецени, че фалът е в пеналта и отсъди дузпа. От бялата точка потърпевшият бе точен за 1:3. Във втората минута на даденото продължение Обертан оформи крайното 1:4 с премерен удар от границата на наказателното поле, който намери долния десен ъгъл.

Без име 5