Левски намали сериозно дълговете към НАП, плаща регулярно

0

В последната година Левски е успял да изчисти сериозна част от дълга си към НАП. В края на 2015-а един от то­гавашните собственици Иво Тонев разкри, че клубът има да плаща на агенцията около 4,7 милиона лева. 12 месеца по-късно на клуба му остава да внесе около 3,8 милиона лева. Тоест Левски е намалил задъл­жението си с около 900 хиля­ди лева. Сините плащат регу­лярни вноски, но от доста време вече спряха да оглася­ват какви суми превеждат.

Новият изпълнителен ди­ректор на Левски Диана Ива­нова в началото на седмица­та обяви, че дружеството вече не „виси“ със средства към други клубове, бивши и настоящи треньори и футболисти, както и на служители.

Преди около месец Спас Ру­сев посочи, че дълговете на клуба са около 20 милиона ле­ва. Това е със сумата, която Левски има да погасява за строителството на сектор А на стадион „Георги Аспару­хов“. На последното Общо съ­брание, когато Русев придоби мажоритарния пакет акции на сините от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, Тонев обяви, че три­буната е глътнала около 12 милиона лева. А Русев по-къс­но посочи, че около 4 милиона ще са необходими за изграж­дането и поставянето на ко­зирка. В началото той обеща, че такава ще бъде поставена до Нова година, но след това стана ясно, че този ангажи­мент няма да бъде спазен на­време.

Преди дни от Тръст „Синя България“ разкриха, че на среща с Русев собствени­кът е обявил, че направата на козирка и монтирането й мо­же да излезе толкова, колко­то струва целият сектор. То­ва породи доста дискусии сред феновете. Официално становище от клуба обаче липсва.

А самият Русев неофициал­но е подхвърлил, че е готов да предостави акциите си на фе­новете, но това едва ли е осъществимо.

Източник: „Тема Спорт”

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК