Левски и ЦСКА в битка за надмощие (вероятни състави)

0

Днес Левски и ЦСКА за 139-и път ще премерят сили в ели­та. Настроенията 8 двата съ­става са коренно

[sociallocker id=5830]

различни. Си­ните имат аванс в класиране­то, но изглеждат като силно разклатен боксьор с омекнали колена, след като в трите си пролетни мача така и не успя­ха да стигнат до успеха. Си­туацията изглежда идеална за армейците, които ще се опи­тат да нанесат нокаутиращ удар по съперника. Не бива да се забравя обаче, че в тези дербита отборът, който е в по-лошо състояние, често е напускал по-доволен терена.

Изминалите две седмици бя­ха много бурни за тима от Те­рена“. В един момент сините се оказаха с оттеглил се собстве­ник, не спечелиха нито един от трите си пролетни двубоя, на­правиха и треньорска рокада. Сега всички в Левски се надяват назначението на Николай Митов да подейства като допинг на отбора. Докато на „Армия­та“ всичко е спокой­но въпреки ремито в предишния кръг срещу Ботев.

Очаква се Митов да заложи на схемата, която изпол­зваше по време на първия си престой в отбора – 4-2-3-1. За­ради трагичните резултати от началото на пролетния полусезон първата цел на Левски в дербито е да не загуби. Още повече че кадровите проблеми в състава са много. Аут заради травми са вратарят Йоргачевич, централните бранители Александров и Пиргов, наказан е Антон Огнянов. След само две тренировки с тима се оча­ква под рамката да е Божидар Митрев. А голяма част от останалите в стартовата единайсеторка ще зависят от състоянието на капитана Ми­нев. Левият бек има травма в адукторите, получи я при визитата на Дунав Русе. Вчера той отново премина обстойни ме­дицински изследвания. Сините се надяват да може да излезе на терена. Ако Минев играе, то останалите в отбранител­ното каре ще са чехът Яблонски, който ще си партнира със Сърджан Лукин, а десен бек ще е Сашо Александров.

Левски ще заложи на здрава халфова линия – в средата ще действат Джереми де Ноойер и Георги Костадинов, а пред тях ще бъде Мехди Бурабия. Вдясно ще започне Прохазка, а вляво Нар. Митов се колебае за върха на атаката – Аденижи или Аниете.

Ако обаче Минев не играе, то ще се наложи Сашо Алексан­дров да е вляво на отбраната, а Прохазка да е десен бек. Така на левия фланг на атаката ще се избира измежду Краев и Аниете, а вдясно ще е Нар.

Който от сините да е на терена, задачата ще е една -стегната игра в отбрана и раз­читане на контраатаки и ста­тични положения пред против­никовата врата.

ЦСКА също влиза с кадрови проблеми в дербито, след като вчера стана ясно, че Десподов и Дюлгеров отпадат от група­та. Първият е получил нова алергична реакция, а вторият не се е възстановил от трав­мата, заради която бе сменен принудително в мача с Ботев. Това ще обърка червените пла­нове за двубоя. Не е изключено да се предприеме изненада с включването на Кевин Меркадо като титуляр по левия фланг на атаката. Еквадо­рецът е скоростен футболист и може да изостри червеното нападение. В отсъствието на Десподов пък опциите отдяс­но се ограничават до Кулма и Кубемба, освен ако Белчев не реши да прати в тази зона Арсенио. Рафа Перес най-вероят­но ще остане извън групата за­ради изискването за не повече от 3-ма чужденци извън ЕС.

Добра новина за Белчев е за­връщането на Петрус Бумал в средата на терена, френският халф има ключова роля в съста­ва, като на него в немалка сте­пен се дължи серията без допу­снат гол (7 мача). Той ще си партнира с Пинто, който съ­що е много стабилен, още от есента насам.

Универсалният бранител Александър Дюлгеров изпитва­ше проблеми след мача с Бо­тев (0:0), когато бе заменен принудително след четвърт час игра и вчера стана ясно, че отпада от сметките за дву­боя. Това ще наложи включва­нето на Манолев сред 11-те. Безусловно изглежда присъ­ствието в титулярния състав на вратаря Китанов, левия бранител Недялков, централ­ните защитници Бодуров и Чорбаджийски, офанзивния халф Руй Педро и нападателя Каранга. Те заедно с Пинто и Бумал се оформят като основ­ни играчи в схемата на ЦСКА.

Подходът на Белчев е добре познат – ЦСКА ще опита да на­ложи пълен контрол върху топ­ката и методично и търпели­во да притиска съперника си. Ще се разчита много на дубли­рането на двата фланга, а през средата за голов удар или пас ще дебне Педро. През пролет­та той се оформи като игра­ча, който завършва армейски­те атаки.

Победа за Левски днес ще отвори б-точкова разлика между грандовете, а ако ЦСКА ликува, ще изпревари вечния съ­перник.

Вероятен състав на Левски: Митрев, Минев, Яблонски, Лукин, Сашо Александров, Костадинов, Де Ноойер, Нар, Бурабия, Прохазка, Адениджи

Резерви: Кръстев, Боримиров, Найденов, Краев, Аниете, Сукуна, Иванов

Вероятен състав на ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Манолев, Бумал, Пинто, Меркадо, Педро, Пинто, Кулма, Каранга

Резерви: Конов, Гълъбов, Атанасов, Симао, Колев, Арсенио, Кубемба,

Източник: „Тема спорт“

Снимка: Novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]