Левски иска Азиз (ВИДЕО)

0

В Левски продължават да работят по зимната селекция на тима. Въпреки, че спортно-техническият щаб ще разполага с ограничени средства за нови попълнения, главният скаут Георги Чиликов, спортният директор Станислав Ангелов и треньорът Елин Топузаков продължават да обсъждат набелязаните имена.

Както стана ясно вече, „сините“ ще се опитат да се подсилят на 4-5 поста. От „Герена“ проявяват сериозен интерес към няколко играчи – шведите Джонатан Ринг и Стефан Силва, сенегалецът Абдала Ндур, както и състезаващите се в Първа лига Мартин Луков, Мирослав Будинов, Жоао Паоло и Мартин Райнов.

LIVESPORT.BG научи, че Левски ще се опита да привлече и футболиста на Лех Познан Абдул Азиз Тете. 26-годишният ганаец играе като дефанзивен халф и е един от основните играчи на полския тим.

В същото време „сините“ се нуждаят от поне един нов играч в центъра на терена, след като договорите на Георги Костадинов и Джереми де Ноойер изтичат в края на сезона и все още не е ясно дали те ще се съгласят да ги подновят. Интерес и към двамата не липсва. Костадинов е желан от отбори от Азербайджан и Казахстан, където заплащането е далеч по-високо от това на „Герена“. Националът на Кюрасао е следен от руски клуб. След Нова година те ще могат да преговарят с всеки един отбор, който отправи оферта към тях.

Именно по тази причина 26-кратните шампиони желаят да се подсилят с нов халф и Абдул Азиз Тете е на първо място в списъка. Ганаецът може да играе пред четиримата защитници, а също така и в центъра на терена. Азиз Тете е изиграл 15 мача от началото на сезона, като в 13 от тях е бил титуляр. Има и 1 гол на сметката си. В Лех Познан е от лятото на 2015 година, а преди това е бил в гръцките Фокикос и Платаниас. През 2008 година е привлечен от италианския Удинезе, но „фриуланите“ го дават под наем последователно на Депортиво Херес, Гранада, Леганес и Монтанерос.

Абдул Азиз Тете има договор с Лех Познан до 2018 година.

Източник и снимка: livesport.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК