Левски изгражда мощно скаутско звено

0

Изграждането на силна скаутска мрежа. Това е една от целите, които собственикът на Левски Спас Русев си е поставил, пише „Тема спорт“. В момента това е едно от най-подценя-ваните звена в клуба. През последните години винаги се говореше за големи реформи в него, но те така и не бяха извършени. Сега задачата да гледа евентуални нови попълнения има единствено бившият бранител на клуба Кирил Вангелов.

Всъщност още с встъпването си в клуба Русев направи опит да извърши някакви промени в тази насока. Той назначи за главен скаут Георги Чиликов. Стори го по препоръка на Станимир Стоилов. Чиликов обаче не се задържа дълго на поста, изкара на „Герена“ само около половин година. Настоящият помощник на Димитър Димитров в Лудогорец бе на няколко мисии в чужбина – в Португалия, в Скандинавските страни, в Бразилия. По време на тях набеляза доста футболисти. По една или друга причина обаче нито един от тях не акостира при сините.

В Левски планират мащабна зимна селекция – може да бъдат взети още 5-6 нови играчи след 14-те през лятото. Тя обаче се очертава да бъде правена по препоръки на близки до клуба мениджъри. Ръководството обаче иска да сложи край на тази практика и държи взиманите футболисти да бъдат дълго време наблюдавани. За целта ще бъдат взети хора, които да покриват всички европейски първенства, както и такива, които да имат поглед върху случващото се в Латинска Америка.

През лятото сините успяха да привлекат играчи със сериозни визитки като Жорди Гомес и Габриел Обертан. Взимането им обаче стана благодарение на контакти на собственика на клуба Спас Русев.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]