Левски заигра като в златните години, отнесе Дунав с лекота! (ВИДЕО)

0

Левски разгроми Дунав като гост. Двубоят се игра на градския стадион в Русе. Столичният гранд спечели с 4:0. Васил Панайотов бе неочакваният герой за водения от Делио Роси, като вкара първите две попадения за своя тим. Нападателите на Левски също се отпушиха, като с голове на Мапуку и Буш бе оформен и крайният резултат.

В 5-ата минута Левски организира хубава атака. Обертан пусна хитро към Вутов, който обаче си пое дълго топката в наказателното поле. 10-ата минута Давид Яблонски засече с глава центриране от корнер, но топката не намери очертанията на вратата. В 21-ата минута Дунав можеше да поведе. Будинов намери в наказателното поле Божидар Васев, чийто удар обаче мина до гредата. В 27-ата минута домакините имаха отличен шанс да отбележат. След центриране от корнер, Бранимир Костадинов засече от близко с глава, но Митрев изби с чудесен рефлекс. В ответната атака Вутов пропусна да се разпише, като ударът му от точката за изпълнение на дузпа мина високо над вратата. В 34-ата минута Левски поведе след чудесна атака. Мапуку изведе чудесно в коридор Роман Прохазка, който с пета намери Антонио Вутов. Ударът на последния бе избит от Антонов. Топката обаче попадна у Панайотов, който при добавката не сгреши за 0:1. 5 минути по-късно столичани удвоиха аванса си. Обертан подаде от тъч към Прохазка, който намери малко вдясно от точката за изпълнение на дузпа Васил Панайотов. Последният от движение прати топката в горния десен ъгъл, отбелязвайки второто си попадение в мача и давайки аванс на гостите от 2:0.

През втората част Левски започна отново устремно. На практита сините в 46-та убиха интригата с трети гол. Антонов изби центриране от корнер, пращайки топката на главата на Мапуку, който я прати в мрежата на Дунав за трети път. Добрата игра на гостите продължи и в следващите минути, като най-близо до четвърто попадение бе Роман Прохазка след центриране на Цветкович отдясно, но ударът с глава на словака попадна в ръцете на Антонов. Срещата продължи с по-бавно темпо, като играчите на Левски действаха със самочувствие и лекота, докато тимът на Дунав така и не можеше да намери верния път. В 82-та минута Буш се разписа след комбинация с Горанов и Мапуку. В крайна сметка заслужено и категорична победа за Левски и важни три точки за самочувствие, а и за актива на тима.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]