Левски вдигна офертата за любимец на „сините“ фенове

0
-
-

Ръководството на Левски е отправило предложение към Роман Прохазка да удължи договора си, разбра “Тема Спорт”. Офертата на сините към универсалния футболист е той да преподпише за още един сезон. Настоящото споразумение между двете страни изтича през лятото. Треньорът Делио Роси вече публично заяви, че иска словакът да остане. Прохазка е единственият играч на сините, който започна като титуляр във всичките 21 мача в Първа лига този сезон.

По време на зимния лагер имаше първоначални разговори между клуба и представители на играча. Тогава обаче финансовото предложение на сините не бе много добро. Сега то е подобрено. Очаква се отговорът на играча.

Ръководството на Левски все още не е направило конкретно предложение за подновяване на изтичащия договор на Васил Панайотов. 27-годишният халф, който е юноша на сините, беше един от малкото българи в титулярния състав през есента, като записа 23 мача с 3 гола и 1 асистенция. Полузащитникът е един от най-нископлатените играчи на “Герена” със заплата в пъти по-малка от възнаграждението на представящия се повече от колебливо в средата на терена испанец Жорди Гомес. През зимата той отклони няколко оферти от чуждестранни отбори, за да остане лоялен към родния си клуб и да изчака предложението за нов договор, което ръководството индикира, че ще направи. Интерес към него проявиха Риека, Асколи и Ним. След завръщането на отбора от лагера в Малта на 6 февруари от управата на “Герена” обявиха, че са разговаряли с футболистите с изтичащи контракти и очакват новите споразумения с тях да бъдат финализирани до дни. На този етап обаче развитие по този въпрос няма.

Капитанът на сините Божидар Митрев също е с изтичащ контракт. Очаква се юношата на сините да го поднови.