Левски би драматично ЦСКА с дузпи (ВИДЕО)

0

Левски победи ЦСКА на традиционният коледен турнир за Купа „Царско село“. Битката обаче бе за трето място, тъй като за отличието спореха Локомотив Пловдив и Витоша Бистрица.

Жребият определи в първите срещи да играят едни срещу други ЦСКА и Витоша, и Левски с Локомотив Пловдив. Доста известни футболни личности имаше на комплекс Царско село. Един от шефовете на „червените“ Стойчо Стоилов, Станимир Стоилов, Станислав Ангелов, Милен Радуканов и още много други. Естествено имаше и много от ветераните на българския футбол.

За ЦСКА обаче зрителите не успяха да видят в игра доста от познатите лица. Този път червената фланелка защитаваха Христо Янев, Владо Манчев, треньорът на вратарите Ивайло Петров, Венци Велинов, Вальо Найденов и Димитър Вутов. В първата среща армейците претърпяха катастрофална загуба с 0 на 4 от Витоша, и трябваша да играят на малкия финал.

Там техен противник се оказа Левски, който не успя да победи Локомотив Пловдив. Левскарите също бяха с доста рехав състав, като синята фланелка бранеха Христо Йовов, Дончо Донев, Тити Папазов, Йордан Господинов и други. За пловдивските смърфове играха Здравко Лазаров, Александър Тунчев, Красимир Димитров. В крайна сметка победата бе на страната на пловдивчани с три на два, и така всички с интерес очакваха „вечното дерби“… за третото място.

Капитанът на Витоша Бистрица Бойко Борисов този път отсъства, като много от присъстващите се чудеха каква е причината. След доста интересни минути на финала Локомотив Пловдив триумфира с купата, а второто място остана за Витоша.

Всички погледи обаче бяха насочени към дербито между сини и червени. След отлична игра на Дончо Донев, който показа, че Делио Роси може да го използва в доста напечени моменти, Левски поведе с 4 на 1. Последва интересно второ полувреме, което завърши без победител 5 на 5. При изпълнението на дузпи отново Дончо Донев се нагърби в най-важния момент и донесе победата за сините. Секунди преди да изпълни наказателния удар Тити Папазов почисти обувките на Донев, за да има по-добре сцепление на топката при удара.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]