Късметът покри Арсен Венгер

0

Арсенал си тръгна с три точки от гостуването на Бърнли, след като спечели с 1:0. Победният гол дойде от спорна дузпа, отсъдена в 92-ата минута. Алексис Санчес бе точен от бялата точка, след като съдията прецени, че Тарковски е бутнал Рамзи в наказателното поле.

Срещата не предложи много запомнящи се моменти. Домакините имаха лек превес през първата част, но пропуснаха малкото създадени възможности. След почивката лондончани контролираха играта, но не създадоха голови положения.

С този успех Арсенал се изкачи на четвърто място в класирането с актив от 25 точки, изпреварвайки Тотнъм и Ливърпул.

Арсенал имаше проблеми в началото, тъй като отборът на Шон Дайч бе по-агресивен. Над всички бе Йохан Берг Гудмундсон, който бе в основата на всички опасности. Той направи няколко добри центрирания, които не бяха завършени от Ашли Барнс. Исландецът можеше да открие резултата в 17-ата минута. Той финтира Монреал и стреля отлично, но силният му удар завърши в гредата, след като Петър Чех успя да отклони топката.

На фона на по-добрата игра на Бърнли, Арсенал изненадващо можеше да поведе в 20-ата минута. Тогава Лаказет се откъсна по лявото крило и намери великолепно Рамзи, който бе непокрит в наказателното поле. Халфът обаче не успя да насочи добре топката и ударът му бе неточен.

Малко по-късно домакините имаха нов шанс. Топката се озова в Дефур в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран от Мустафи. При следващата атака Хендрик насочи топката с глава към далечния ъгъл. Чех първоначално не прецени ситуацията, но успя да се върне и да спаси вратата си. Арсенал изнесе играта и се стигна до период, в който тимът на Венгер имаше предимство.

Арсенал изнесе играта и се стигна до период, в който тимът на Венгер имаше предимство. Начо Монреал на два пъти пробва късмета си, като първият му удар не мина далеч от целта. В 39-ата минута Роби Брейди стреля отлично от фаул. Топката бе насочена великолепно, но нямаше нужната скорост и Чех успя да я избие.

След почивката Арсенал опита да увеличи темпото и да натисне съперника, но домакините се държаха на ниво. Качеството на футбола бе значително по-ниско в сравнение с първото полувреме, а головите положения рядкост.

Минутите изтичаха и изглеждаше, че срещата ще завърши 0:0, когато след центриране топката бе насочена към Рамзи, а Тарковски го избута. Халфът на Арсенал падна в наказателното поле, като останаха сериозни съмнения дали това е нарушение. Лий Мейсън прецени, че дузпа има и посочи бялата точка, а от там Алексис Санчес донесе победата на гостите.