Късметите от баницата се сбъднаха – любов за Григор, романтика за Божинов и Биляна, медали за Илиана Раева

0
-
-

На 1 януари 2017 година българските спортни хора изтеглиха късметите от новогодишната баница. За всеки се падна по нещо, на някои късметите и пожеланията се сбъднаха, на други – не толкова. В първите часове на вече старата година БЛИЦ надникна на трапезата и видя късметите на родните известни спортни хора.

Стефка Костадинова бе първа като председател на Българския олимпийски комитет и й се падна „Чистота“. Пожелаха й чистота, т.е. никакъв допинг в родния спорт, което бе изпълнено и никой наш не изгърмя пред изминалата 2017-а.

Илиана Раева имаше два късмета. Първият бе „Медали“… Няма по-сбъднат късмет от този, след като през миналата година и ансамбълът, и момичетата в индивидуалното направление се скъсаха да печелят отличия. Невяна Владинова, Катрин Тасева, както и ансамбълът завоюваха само над 30 медала на световни купи, европейското и световното първенство. Естествено, най-значими бяха бронзовият медал на Невяна Владинова на Световното в Пезаро, както среброто и бронзът на ансамбъла на същия турнир. Другият късмет на шефката на федерацията по художествена гимнастика бе „Нова зала“. Е, не се сбъдна съвсем, но хубавата новина, която всички в този спорт получиха, бе, че се мисли за изграждане на цяла академия за красивия спорт. На първо време Илиана Раева и треньорите ще бъдат доволни и на разширение на базата на „Раковски“.

Борислав Михайлов изтегли късмета „Успешен цикъл“… Радостната обстановка бе придружена и със сериозен смях, но цикълът за националния отбор наистина не бе толкова лош. Момчетата на Петър Хубчев биха Швеция и Холандия, въпреки че не успяха да се класират на Световното в Русия. А другото късметче на Боби „Фенове“ оставяме на вас да прецените дали се е сбъднало. И през миналата година част от стадионите пустееха, въпреки че на някои от по-сериозните мачове имаше и пълни трибуни.

След Боби бе ред именно на Петър Хубчев да изтегли късмет. Падна му се „Победи“ и селекционерът искрено се зарадва. Сбъдна се и неговото пожелание.

Късметчето на Кубрат Пулев бе „Бебе“, но и през 2017-а това не се случи на боксьора и красивата му половинка Андреа.

На Мария Гроздева се падна „Приказка без край“, което тя допълни с уточнението, че все още има намерение да печели и да не се отказва. И го доказа, като и през 2017-а записа няколко сериозни резултата и спечели медали.

И Григор Димитров видя сбъднат късмета си от новогодишната баница. На него му се падна „Любов“, като през миналата година имаше изпепеляваща такава с Никол Шерцингер. Медиите не веднъж ги разделяха, но двамата са по-влюбени от всякога, а Григор публично благодари на половинката си, след като спечели финалния мастърс в Лондон.

За финал оставяме и късметчето на Валери Божинов, което също се превърна в реалност. „Романтика“ пишеше на листчето на футболната ни звезда. Имаше такава във връзката му с красавицата Биляна Дол. Двамата не престават да удивляват колко истински и влюбени могат да бъдат. Те минаха заедно през китайската авантюра на Валери, след това бяха за кратко в Швейцария, а за последно се установиха в Белград.