Къде е люлката на бургаския бокс (СНИМКИ)

0

Бургаският бокс има своите славни традиции. Тук е роден и подготвен първият българки олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов. Десетки други местни момчета като Рашко Ломски, Радослав Суслеков, Спас Генов, Калоян Димов, Илиян Димитров, Иван Атанасов и още, стигнаха също до сериозни успехи.

В последните десетилетия люлката на тези успехи се намира на стадион Черноморец. Боксовата зала там функционира от началото на 80-те години на миналия век. БК Победа – Черноморец пък е флагманът на бокса за Бургас и региона. Всъщност клубът е отдавна фактор и в национален мащаб. Периодично Победа – Черноморец произвежда силни боксьори на международни ниво. В момента такива Елиян Димитров и Иван Атанасов. По техните стъпки върви и юношата Октай Мехмед.

Главен треньор е Цветан Попов, като негов помощник е Радослав Суслеков. Координацията и логистиката пък се извършва от изпълнителния директор Иван Попов.

През тази година амбициите на състезатели и треньори са Победа – Черноморец да заеме подобаващо място в националните шампионати, а надеждите за силно представяне в чужбина са свързани с Елиян Димитров и Иван Атанасов. И двамата са ставали спортист №1 на Бургас, като и двамата искат да защитят реномето си на силни състезатели…

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК