Купа „Димитър Гурбалов“ отново остана в Бургас

0

За трета поредна година юношите младша до 14 години на Десислав Симеонов спечелиха традиционния турнир по хандбал. В турнира взеха участие 6 отбора от цялата страна.

В предварителна група “А” Фрегата не срещна никакви трудности и разгроми отборите “Шугар” Плевен с 29:9 и Шумен с 38:6. На полуфинала “Чардафон” Габрово не затрудни набралите скорост момчета на “Фрагата” – 35:11.

В група “Б” Локомотив” Мездра също разгромяваше своите противници – победи над Поморие и Габрово.

Най-логичният финал се оказа повторение на финала на Купа “България” отпреди 3 месеца. В края на януари “Локо” победи “Фрегата”, сега домакините не искаха и не позволиха някой да им отнема огромната купа.

Страхотен мач, изненадващо мъжки сблъсъци и двубои. На терена сякаш играеха на 13-14 годишни момчета, а юноши на 19-20 години. Двата отбора се впуснаха здраво от самото начало да доказват един на друг, кой е по-подготвен. “Фрегата” поведе от начало и до края на полувремето натрупа разлика 10:7.

Второто полувреме започна с кратък щурм на “Локо” като намали до 1 гол, но вятърът задуха в обратна посока. Здравата игра продължи до края на финала, като нито за миг двата отбора не прекрачиха границата на грубата игра, високото темпо на игра беше за завиждане. Вратарите на двата отбора поправяха грешките на защитата пред тях и държаха под контрол всичко. В нападание “Фрегата” се оказа по-подготвена и в 32-33-та минута се откъсна с 15:10. Мартин Николов – обявен за най-полезен състезател на турнира, не пропускаше да накаже малкото грешки на “Локо”, Наско Грозев и Атила Хасан допринасяха за поддържане на разликата в мача. Най-очевидно израстване в отбора на Шампионите е при Радостин Стойков – скромното и трудолюбиво момче по нищо не отстъпваше и бележеше голове от всяка позиция.
Краен резалтат 21:18 за “Фрегата”!

Индивидуални награди от “Фрегата” спечелиха: Мартин Николов – най-полезен състезател, най-малък участник Станислав Василев.

Интересно стечение при голмайстора на турнира. Последната сирена прозвуча при 30 точни попадения за Атила Хасан и Наско Грозев. Общата статуетка, по решение за двете момчета, бе подарена от тях самите на техния капитан – Мартин Николов, несъмнено най-добрият състезател на турнира.

На юношите младша предстои домакинство на Държавен финал през 16-18 юни. Съществува огромна вероятност “Фрегата” да не е в състояние да приеме и организира турнира, след получения отказ от съфинансиране от страна на Община Бургас. През предстоящата седмица предстои да бъде взето решение от Управителния съвет на Клуба.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК