„Кроношпан“ – длъжникът на бургаския спорт

0
-
-

Най-големият отровител на въздуха в региона е и най-големият длъжник на спорта в града. Става въпрос за

[sociallocker id=5830]

компанията „Кроношпан“, която системнo замърсявана атмосферата и е най-сериозният екологичен вредител на територията на община Бургас. Не случайно морският град е на едно от първите места по белодробни заболявания в цялата страна, особено сред подрастващите.

За последно „Кроношпан“ получи разрешително за разширяване на дейността си и за инсталиране на нови мощности. Това е прекрасно. Защо обаче австрийската компания нито веднъж не се трогна и не пожела да спонсорира някой бургаски спортен клуб? А е сигурно, че на вратата на ръководството са тропали много спортни ръководители, които имат нужда от пари в тези тежки години. Въпреки това, за бургаския спорт средства няма, но за жителите на града, отрови има.

Липсата на обществена отговорност от страна на австрийската компания е срамна. Защото е повече от сигурно, че ако развиваше подобна дейност в Австрия щеше да има друго отношение, както към местния въздух, така и към спорта, в чийто регион развива дейност. Според финансовите отчети печалбите на „Кроношпан“ са солидни и една сума в рамките на 2 милиона лева спонсорство е напълно по-силите й. Всъщност в последните години седалището на компанията е смесено и сега то е в Ирландия, но това едва ли има значение…

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]