Краси Балъков върти бизнес с филмови права

0

Красимир Балъков е един от най-успешните бизнесмени сред футболистите. Треньорският му пост в ловешкия тим съвсем не е единственото му занимание. Оказва се, че бившият национал има няколко фирми, които върти успешно.

Балъков е съсобственик на „Файвпойнтс Мениджмънт” ООД. Дейността на фирмата е широка, а най-любопитното е, че част от нея е придобиване на, права върху филми и телевизионни предавания. Освен това тя се занимава с провеждането на различни прояви. Въпросната фирма рекламира събития, организирани от самия Балъков. В началото на лятото треньорът на „Литекс” устройва т.нар. „Красимир Балъков голф седмица”, чиято цел бе да доведе германски голфъри на трите игрища край Каварна, за да се привлекат повече туристи и да се развие аристократичният спорт в България. Съдружник на спортиста във фирмата е Драгомир Драганов, който има участие и в компанията „ВБС Енергия” ООД, която проектира електрически системи и мрежи.

Краси Балъков има още две фирми. Едната е „Балъков Спорт Мениджмънт” ООД, чиято дейност е свързана с покупка на стоки, туристически, рекламни и информационни услуги. Служителите й се занимават още със строеж и обзавеждане на

имоти с цел продажба. В другата си фирма – „Балъков Сокър Арена”, бившият футболист не участва в управлението, като дейността й е същата, както на предходната. И трите компании на Балъков са регистрирани на един и същ адрес в София.

Футболистът е една от звездите на незабравимото американско лято през 1994 година, която не се забърка в нито един скандал след приключването на кариерата си. Бизнес нюха си прояви още като играч на „Щутгард”, където получаваше една от най-високите заплати. Българинът остави отлични впечатления с играта си в Германия и бе изпратен от отбора като истински герой.