Красен Кралев посети Бургас за Европейската седмица на спорта (СНИМКИ)

0

Днес Бургас отбелязва Европейската седмица на спорта, която се провежда под мотото „Бъди активен“. И тази година програмата е разнообразна. Патрон на Европейската седмица на спорта е г-н Красен Кралев – министър на младежта и спорта, който е и официален гост на събитията в морския град. От Министерството на младежта и спорта приготвиха тематични подаръци за всички участници – тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.

Красен Кралев и кметът Димитър Николов посетиха спортен празник на различните зони в изцяло реновирания от Община Бургас двор на ОУ „Братя Миладинови“. Там се проведоха двустранни срещи в различни спортове между бургаските деца и 40 техни гости от Четвърто основно училище „Кирил Христов“ – Стара Загора.

Малко по-късно в двора на ОУ „Васил Априлов“ се проведе демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР – Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Свети Климент Охридски“, съвместна инициатива с ОД на МВР – Бургас. Също така състезатели на ОУ „Васил Април“ и Фехтовален клуб „Корсар“ показаха своите умения по фехтовка. Бе направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на РЗИ – Бургас.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК