Край на илюзиите! Загубихме в Ниската земя (ВИДЕО)

0

България загуби с 1:3 от Холандия като гост, а това бе и край на надеждите за класиране на голям форум.

Над 46 000 фенове на домакините оцветиха трибуните в оранжево. Играчите на Адвокаат тръгнаха по-смело, като в 6-ата минута удар на Вилхена се спря в краката на Божиков, а след това попадна в Робен, който се забави и топката му беше избита. При следващата атака обаче Холандия поведе в резултата.

Атака отляво хвана „трикольорите“ неподготвени, Блинд е изведен зад защитата, след което центрира към връхлитащия Пропер, който прати топката в мрежата на Пламен Илиев .Голът е негов първи за „лалетата“.
Последваха още две добри възможности за холандците, но първо родният вратар, а след това и Божиков избиха.

При първата добра атака на България в 17-ата минута Георги Костадинов бе на сантиметри от изравнително попадение. Халфът удари лявата греда с глава. Той засече хубаво центриране на Станислав Манолев, но нямаше късмет.

Малко по-късно в 24-ата минута изненадващо Симеон Славчев замени Цветков.
Янсен пробва далечен удар, докато „лъвовете“ изравниха играта, но не създаваха чисти положения. Георги Терзиев пък получи жълт картон за нарушение срещу Янсен. В последните минути на първото полувреме домакините вдигнаха оборотите, но няколко удара на Робен не попаднаха в очертанията на вратата.

Втората част започна с още една промяна за България. Зехиров бе заменен от Георги Миланов. Холандците владееха топката, Янсен пробва удар, Илиев един път пресече хубаво центриране, а Вилхена и Манолев бяха санкционирани с жълти картони. Дясното крило на ЦСКА-София пропиля една добра атака, като реши да играе сам, а не подаде на връхлитащия Попов.

Андрей Гълъбинов се появи на терена в 60-ата минута. Той замени именно Манолев. За съжаление обаче Холандия удвои в 67-ата минута. Защитата на България не успя да се справи с атаката на „оранжевите“, които изпълниха странично хвърляне чрез Робен, след което именно той покачи на 2:0. Топката бе минала през всички офанзивни играчи на домакините.

Попадението бе повторение на първия гол на Пропер, като отново асистира отляво Блинд, но този пък Робен се разписа в мрежата на Илиев.

България мигновено върно едно попадение. В 69-ата минута Попето центрира от фаул, а Костадинов с глава вкара в трети пореден мач с националната фланелка.

Осем минути по-късно обаче Пропер вкара трети гол за Холандия и ликвидира всякакви наши илюзии. С този мач изчезват и шансовете ни за класиране на Световното първенство през 2018 година.

ХОЛАНДИЯ – БЪЛГАРИЯ 3:1
1:0 Пропер (7)
2:0 Робен (67)
2:1 Костадинов (69)
3:1 Пропер (77)

ХОЛАНДИЯ (4–3–3-): Силесен – Тете, Де Фрай, Худ, Блинд – Вайналдум, Пропер, Вилхена – Робен, Янсен, Промес

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Пламен Илиев – Страхил Попов, Георги Терзиев, Васил Божиков, Петър Занев – Георги Костадинов, Александър Цветков (24-Симеон Славчев) – Ивайло Чочев, Атанас Зехиров (46-Георги Миланов), Станислав Манолев (60-Андрей Гълъбинов) – Ивелин Попов
СЪДИЯ: Атанасиос Сидиропулос, Гърция
Жълти картони: Терзиев, Манолев, Вилхена
СТАДИОН: “Амстердам Арена“, 46 000 зрители

Снимка: lap.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК