Клуб по картинг поиска пари от общината

0

Допълнително субсидиране от 12 360 лв. поиска АСК „Вромос” за 2017 г. Сумата е необходима за финансиране подготовката и участието на двама от талантите на клуба, състезаващи се в шампионата на страната по картинг, в клас Мини.
Александър Бакалов и Мартин Янков са лицензирани състезатели към БФКС /Българска федерация картинг спорт/ и членове на бургаския клуб. Допълнителното субсидиране е необходимо за шест кръга, заложени за участие на двете момчета.

Разходите за един кръг с двама състезатели е 2060 лв. Те включват такса: лиценз за цяла година, свободни тренировки за два дена, участие /квалификация и две състезания/, комплект нови състезателни гуми /задължително изискване/, гориво за 4 дена, масла, части, консумативи, транспорт и нощувки. Общо за участието и подготовката на двамата състезатели за шестте кръг през настоящия сезон са необходими 12 360 лв.

Зад 10-годишния Мартин Янков и 12-годишния Александър Бакалов не стои солиден спонсор. Състезателната дейност на децата е финансирана изцяло от техните семейства с лични средства. Липсата на състезателна писта в Бургас поставя момчетата пред сериозно изпитание, но те не спират и продължават да се състезават наравно с представителите на известни софийски школи, се казва във входираното до Общински съвет писмо. То ще бъде разгледано от постоянната комисия по младежта и спорта. Постиженията на Янков и Бакалов за последните две години са: отборно 4-6 място за 2015 г., а за 2016 – три втори, две трети и две шести места.

Източник: Burgasnews.com