Кириос триумфира пред родна публика

0
-
-

“Палачът на Григор Димитров” Ник Кирьос спечели за час и 14 минути игра с 6:4, 6:2 срещу Райън Харисън и триумфира в тенис турнира от сериите АТР250 в Бризбън. Това е първата титла на домашна почва за световния номер 21, който ще се придвижи до 17-а позиция в класацията на АТР през следващата седмица.

Кириос се спука да хвали Гришо, след като го би

Както и срещу Димитров на полуфинала, така и в битката за отличието с Харисън, ключов за Кирьос се оказа безмилостният начален удар. Той наниза 17 аса, последните два от които бяха и последните точки изобщо в мача за него. В допълнение към тях той направи само една двойна грешка и удари цели 34 уинъра, а статистиката напълно защитава превъзходството му – 71% успеваемост при първи сервис и спечелени 83% от разиграните след него точки. Също така от второ подаване той е успял да спечели 9 от 16 разигравания, докато цифрите на Харисън не са толкова впечатляващи в тези компоненти – 55% успеваемост на първи сервис, 69% спечелени след него точки и 12 от 26 спечелени след втори.

Титлата е четвърта в кариерата на Кирьос, който има леки проблеми с лявото коляно и ще се надява те напълно да се изчистят преди Australian Open, където потенциално той може да се счита за скрит фаворит, ако запази впечатляващата си форма от Бризбън – най-вече от полуфиналния и финалния мач.

За успеха си в Бризбейн Кириос ще 250 точки за световната ранглиста и 83 650 долара от наградния фонд. Харисън ще вземе 150 точки и 44 055 долара.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]