Кирил Домусчиев развя турското знаме

0
-
-

В Завод „Биовет“ в Пещера развяха турския флаг. Този факт разбуни духовете в социалните мрежи, особено на фона на изострената предизборна ситуация.

Припомняме, че преди два дни, двама работници, на 30 и на 40 години, починаха след задушаване с отровен газ в завода, по време на ремонт на изливен резервоар.

Причината най-вероятно е проникнал отровен газ от инсталацията в производственото помещение. Все още няма яснота как и откъде отровният газ е проникнал в помещението.

Завод „Биовет“ е производител на фуражни добавки, премикси, активни субстанции и готови лекарствени средства за лечение, профилактика и подобряване здравето и продуктивността на животните. Фирмата разработва междинни продукти и активни субстанции за фармацевтичната промишленост.

Мажоритарни собственици на „Биовет“ са братята Кирил и Георги Домусчиеви. Самият Домусчиев е президент на ПФК Лудогорец, който е най-силният отбор в България в момента. Собственик е на редица компании, между които и „Биовет“

Фирмата започва производствената си дейност през 1954 г. с хлортетрациклин. Днес портфолиото й включва над 80 продукта, които се продават в повече от 80 страни в света.

От основаването си до днес фирмата е разширилa производствения си капацитет значително и днес разполага с четири производствени бази. Освен завода в Пещера има площадки в Ботевград и Разград, както и производствени мощности в Щип, Македония.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК