Кейн горд от сравненията с Меси и Шийрър

0

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн заяви, че тази година е била изключително успешна за него. Днес той подобри няколко рекорда, след като реализира хеттрик при победата на „шпорите“ с 5:2 срещу Саутхамптън в среща от 20-ия кръг на английското футболно първенство.

Кейн стана най-резултатният футболист в историята на английската футболна Висша лига в рамките на една календарна година. 24-годишният англичанин вече има 39 попадения за 2017 година, с което подобри досегашния рекорд на Алан Шиърър от 36 гола отпреди 22 години. Това беше рекорден шести хеттрик за календарната година за нападателя във Висшата лига и негов общо осми за 2017-а, с което той завършва годината като най-добър реализатор в европейския футбол на клубно и национално ниво с 56 попадения, с две повече от звездата на Барселона Лионел Меси.

„Имах фантастична година. Това да ме сравняват с Меси и Шиърър е невероятно. Да отбележа още един хеттрик е отличен начин да завършва тази година. Много съм щастлив“, каза Кейн пред “Би Би Си”.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]