Кардинални промени в Етър: Балъков е мениджър, Генчев остава, Вутов и Деко – аут

0

Красимир Балъков е новият мениджър на „Етър“. Решението на клубната управа бе оповестено официално днес. Това е изцяло нов пост по европейски модел, който предоставя спортно-техническата власт на легендата на великотърновския футбол Красимир Балъков, но в екип с останалите треньори. В него влизат още треньорите Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров, които ще изпълняват функциите на треньори. Това означава, че вече няма да се разчита на Иван Вутов и Мирослав Иванов.

Новият екип бе официално представен от председателя на УС на „Етър“ проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа Александър Нанков. Своята пълна подкрепа изрази и бронзовият медалист от САЩ-94 и шампион с „Етър“ Цанко Цветанов, на когото заболяване попречи да присъства. „Изцяло подкрепям идеята Красимир Балъков да поеме новия пост главен мениджър в клуба. Убеден съм, че с неговите амбиции и виждания за футбола „Етър“ ще продължи развитието си в посока нагоре“, коментира Цанко Цветанов.

Балъков ще води отбора от треньорската скамейка в мачовете. „Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра огранизация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб – да спасим „Етър“ от изпадане, а ако стане нещо повече – добре дошло“, коментира легендата на великотърновския футбол. Освен за спортно-техническата част, Балъков ще работи и по въпроса и за базите в сътрудничество с общината.

Новият главен мениджър коментира и слуховете за баснословна заплата, които се ширят в последните дни. „Ако беше друг клуб – може да се говори за пари. Тук ще получавам минимума, който Управителният съвет може да си позволи“, поясни Балъков. Той заяви, че е прекратил още преди 4 дни договора си с ЦСКА-София като скаут и занапред ще бъде отдаден само на „Етър“.

Вече се работи по селекцията, но имена ще се обявяват като дойдат самите играчи. Ще се търсят такива за всички линии – нападение, атакуващи халфове, десен бек.

Отборът се събира на 8 януари, а два дни по-късно заминава на лагер в Дряново. На 18-и играе с „Верея“ в Мъглиж, а от 20 януари до 3 февруари е на подготовка в Анталия. Там ще срещне „Лех“ (Познан), „Железничар“ (Сараево), „Олимпия“ (Любляна) и още един отбор. Официалното представяне на новия полусезон е на 10 февруари от 14 ч. срещу „Литекс“ на стадион „Ивайло“.

След пресконференцията Красимир Балъков се срещна и с очакващите го пред стадион фенове. „Нуждаем се от вашата подкрепа, с вас „Етър“ има един играч повече“, заяви Бала, като ги увери, че ще носи пълната отговорност за представянето на „виолетовите“.

Източник и снимка: sport-vt.com

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]