Камбуров връхлита в Топ 15 на Балканите

0

Мартин Камбуров може да връхлети в на най-великите голмайстори на Балканите още следващия кръг, пише „Меридиан мач“. На нападателя му трябва едно попадение, за да събере 196 и така не само ще изравни Наско Сираков на второто място в България, но и ще влезе сред 15-те най-големи на полуострова. Тук става дума само за нападатели, разписвали се в местните първенства.

Камбуров има 6 гола в настоящето първенство от 14 мача и при това темпо може да очакваме много скоро да закръгли попаденията на 200. Едва 13 нападатели на Балканите са влезли в този авторитетен клуб.

С най-много представители в Топ 200 са играчите от турското първенство (5), следва гръцкото (4), румънското (2), югославското и българското – по един.

Пред Камбуров е и румънският нападател Йон Каматару, спечелил по крайно съмнителен начин „Златната обувка“ през сезон 1986/87 с 44 гола. Бившият играч на Динамо Букурещ е реализирал 198 гола в шампионата на северните съседи.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]