Камата псува наш топ рефер, после го води на кафе

0
-
-

Бившият футболен съдия Борислав Александров пази снимка с носителя на „Златната топка“ Христо Стоичков. Пред колегите от „Меридиан Уикенд“ някогашният топ арбитър на България разказа любопитна случка с Камата.

„Снимката с Ицо е свързана с една много интересна история. Тя е от един приятелски мач на стадион „Българска армия“, в който ЦСКА игра срещу Омония (Никозия). Знаете, че на този стадион домакините и гостите се прибират в различен вход и съблекалните са далеч една от друга. Съдийската стая е по-близо до съблекалнята на ЦСКА.

Бяхме се разбрали със Стоичков, че след мача ще ходим на кафе. Преди срещата обаче му казах да не пада 10-15 пъти в наказателното поле за дузпа, а най-много два-три: за да е по-убедителен пред съдиите. Треньор на ЦСКА тогава беше Димитър Пенев. Видя, че нещо си казваме, дойде и попита: „Боре, какво си говорите?“. Казах му, че инструктирам Стоичков да спазва правилата. В един момент от мача дадох дузпа за ЦСКА. След това Ицо падна още веднъж в наказателното поле, при което не отсъдих наказателен удар. Той взе да недоволства и ме напсува.

Имаше предварителна договорка, понеже мачът беше приятелски, ако има изгонен играч, да бъде сменен с друг. Червен картон не му вдигнах, но казах на Пената да го сменя. Така и стана. Де факто го изгоних. Мислех, че след тази случка ходенето да пием кафе с Ицо ще отпадне. След мача обаче той дойде, почука на вратата на съдийската стая и вика: „Айде бе, готов ли си да тръгваме?“. Аз му отговорих: „Не си ли ми сърдит, че те изгоних?“, а той ми каза: „Е, за какво да съм ти сърдит – аз те псувам, много ясно, че ще го направиш“. В крайна сметка станалото на терена не попречи да излезем вечерта.

Казвам го, за да разберете, че не е вярно това, което някои хора твърдят за Ицо. А именно, че бил лош човек – напротив много е точен“, сподели Боре Александров.

Спортал