Как 12 малки негърчета рекетират Кирил Домусчиев?

0

Ни в клин ни в ръкав, след като гражданите на Пещера сключиха Споразумение с което задължиха „Биовет“ да сложи филтри на фабриката си, 12 души решиха, че се оттеглят, защото им е по изгодно да продължат да рекетират собственика

Трябва да се знае, че в днешна България интересчийско до престъпност поведение, не е ексклузивно право само на богатите. Както се казва, у нас бедните също плачат, но и те също могат да бъдат рекетьори и изнудвачи. Подобен е случая със Споразумението сключено между „Биовет“ АД Пещера и представители на Засегнатата общественост на град Пещера.

Споразумението е скорошно. То бе подписано на 13.10. 2017 година. От „Биовет“ АД обещават, че до 2 години ще инсталират пречиствателни филтри на новата си фабрика, срещу която в продължение на месеци негодуваше обществеността на Пещера. В крайна сметка двете страни се споразумяват и подписите са сложени.

Споразумението сключено между „Биовет“ АД Пещера и представители на Засегнатата общественост на град Пещера, стр. 1

Споразумението сключено между „Биовет“ АД Пещера и представители на Засегнатата общественост на град Пещера, стр. 2

Споразумението сключено между „Биовет“ АД Пещера и представители на Засегнатата общественост на град Пещера, стр. 3

Въпреки това обаче, както често се случва у нас в последно време, след подписването малка група решава да обяви Споразумението за невалидно. Въпреки своите подписи върху него.

Логично възниква въпроса – защо? Отговорът е лесен – за пари.

Какво обаче се случва?

На 20.10.17 три местни активистки – Златка Цвеева, Мария Джуркова и Елена Куцева – тайно се събират в Пещера за да уточнят как да учредят НПО, в което да участват колкото може по-малко членове. Причината е, че трите искат да отстранят всички, които искат Споразумението с „Биовет“ действително да бъде изпълнено. Целта им включва още да останат сами в управителния съвет за да могат да изнудват „Биовет“, като НПО организация. Те просто искат да обявят сключеното вече Споразумение за невалидно.

Писмото до изпълнителния директор на „Биовет“ АД Ангел Желязков, с което 12-те малки негърчета искат прекратяване на подписаното един месец по-рано Споразумение

За това първоначално тайно, а после добило публичност събиране, активните участници в случая научават случайно от фейсбук. Там човек присъствал на тайната завера, пише отвратен от случката до останалите членове на местната организация, като заявява, че няма да участва в изнудвачески заговори.

На 23.10.17 Споразумението влиза в сила и Катя Костова поема инициативата по учредяването на НПО “Кауза Пещера”. Първата нейна стъпка разбира се е да запази името на НПО в Пазарджишки Окръжен Съд. Което тя веднага прави.

Регистрацията на НПО “Кауза Пещера” направена от Катя Костова в Пазарджишки Окръжен Съд

След като прави това, Костова оповестява сред заинтересованите среди за своите действия. Веднага след това обаче, Мария Джуркова се опитва да направи втора регистрация на НПО КАУЗА ПЕЩЕРА на името на Златка Цвеева, решавайки да излезнат от досегашния общ отбор. Законът обаче е на страната на Костова и на тях не им остава друго, освен да отидат в Пловдивски Окръжен Съд и там да запазят за втори път същото име.
За пред социалните мрежи излизат с информацията, че ще дадат повече подробности за сдружението на по-късен етап.

Регистрацията на НПО “Кауза Пещера” направена от Катя Костова в Пазарджишки Окръжен Съд

Мозъкът на групата Мария Джуркова

Междувременно сдружението “Кауза Пещера” събира повече от 200 съмишленици, които представени от 7 учредители от всички слоеве на пещерското общество създават на 02.11.2017 сдружение за обществено полезна дейност.

Потенциалните морални изнудвачите обаче вече са разкрити. В ситуацията, в която са се поставили не им остава нищо друго освен да напишат писмо до изпълнителния директор на „Биовет“ АД Ангел Желязков, че се оттеглят от Споразумението, което са подписали преди по-малко от месец. Мотивите им са, че уж Костова била узурпатор, уж не вярвали на обещания. Нападките им срещу инакомислещите са достойни за криминалните отдели на полицията, твърдят пострадали. Преминават през заплахи до очерняне на тези, които съберат кураж да се изкажат различно от тях, допълват още те.

Както написахме и по-горе истинските мотиви са, че ако има Споразумение, няма как да „изнудват“ „Биовет“. В споразумението има ясни срокове за изпълнение. Защо до вчера дванадесетте негърчета, както би казала Агата Кристи, бяха съгласни, а днес не са?

Това, че въпросните три дами се опитват да манипулират общественото мнение на всички в Пещера, е вече ясно на мнозина.

Да „изнудваш“ Домусчиев обаче, със сигурност не е най-правилилния начин за водене на подобна борба. А със сигурност, не е й най-умния. Ако този смешен опит на морално беззаконие бе успял, всички пещерци щяха да загубят битката за своя чист въздух. Защото, това да наблягаш на нечистоплътни цели представяйки ги за здрави идеи, е меко казано глупаво.

Бел. ред. И трите дами „бунтарки“ са се подписали под първоначалното и единствено Споразумението под номера 2, 19 и 6.

Редакцията е готова да предостави право на отговор на всяка една от засегнатите страни.

NBOX.BG